Bebeluş născut în frig, abandonat de mamă

♦ Drama copilului salvat după ce a fost născut acasă, în condiţii inumane, continuă, micuţul fiind abandonat de mamă.
♦  Pe lângă bebeluşul care este în grija cadrelor medicale, şi celălalt copil al femeii va fi luat de urgenţă în grija statului

Bebeluşul care a fost adus pe lume ca în urmă cu 10 zile şi a ajuns la spital în stare critică nu va avea parte de grija fiinţei care i-a dat viaţă. Asta deoarece mama a informat cadrele medicale de la Maternitate că nu doreşte să ia copilul acasă. În acest context, micuţul va fi preluat de Protecţia Copilului.

Femeia, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Sarafineşti, mai are acasă un copil şi a ajuns la Maternitate cu o ambulanţă după ce a născut în propriul pat, într-o cameră neîncălzită. Micuţul a ajuns şi el la spital cu hipotermie severă, din cauza condiţiilor în care a fost născut şi pentru că nu a fost imediat încălzit corespunzător. La aproape două ore după naştere, cel care a sunat la 112 a fost socrul tinerei. Mama le-a spus cadrelor medicale că nu a sunat la 112 pentru a cere ajutor pentru că soţul ei era plecat în sat. De altfel, acesta a fost ulterior adus acasă de nişte vecini, în stare avansată de ebrietate.

În tot acest timp, socrul femeii ar fi împotriva relaţiei celor doi, astfel că bebeluşul a făcut relaţia şi mai dificilă. Tânăra a fost deja consiliată de asistenţii sociali, însă a spus că nu doreşte să-l ia pe micuţ acasă. De asemenea copilului nu îi poate fi întocmit nici certificatul de naştere deoarece, la rândul său, mama nu are un astfel de document. În aceeaşi situaţie este şi celălalt copil al tinerei, în vârstă de trei ani.

Din acest motiv, micuţul va fi preluat deocamdată în regim de urgenţă de Protecţia Copilului, la fel ca şi celălalt copil al femeii, până va fi derulată o anchetă socială care va decide exact ce se va întâmpla cu micuţii.

 

 

Deja ai votat!