Bărbat arestat pentru omor. Și-a ucis concubina în bătaie

Un bărbat de 43 de ani din comuna Păltiniș a fost arestat preventiv de magistrații Tribunalului Botoșani, sub acuzația de omor, după ce a ucis-o în bătaie pe concubina sa. Agresiunea a avut loc în seara zilei de 29 aprilie a.c., la o stână de pe raza satul Horodiștea, pe fondul unui conflict izbucnit între cei doi. Lovită cu un leaț, dar și cu pumnii și cu picioarele, femeia a suferit mai multe traumatisme și a căzut în comă profundă. Găsită inconștientă de proprietarul stânei, care venise la muncă a doua zi dimineață, femeia a fost pusă într-un faeton pentru a fi transportată la spital, însă pe drum a decedat.

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor, iar inițial dosarul penal deschis în cauză a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Necropsia efectuată de medicii legiști a arătat însă că femeia, Marcela Vieriu, a murit în urma loviturilor primite. Prin urmare, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, care continuă investigațiile. „Potrivit concluziilor provizorii ale medicilor legiști, decesul a survenit pe fondul șocului traumatic și, chiar dacă loviturile nu au vizat zone vitale, s-a decis schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor”, a precizat Valeriu Chihaia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Faptă comisă la beţie

Reținut pentru cercetări, bărbatul, Liviu Nechita a recunoscut conflictul avut cu femeia, însă nu a fost în stare să spună ce anume a declanșat ieșirea lui violentă întrucât în momentul comiterii faptei era beat criță, conflictul având loc pe fondul consumului de băuturi alcoolice. În baza probelor administrate de procurori, el a fost prezentat sâmbătă, pe 1 mai a.c., în fața unui complet de judecată de drepturi și libertăți de la Tribunalul Botoșani, care a dispus arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, măsură rămasă definitivă.

 

Deja ai votat!