joi, martie 28, 2024
AcasăPrima PaginăTânăr în stare critică după un accident de groază

Tânăr în stare critică după un accident de groază

Un tânăr, în vârstă de 33 de ani, se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost victima unui accident cumplit la Săveni. Şoferul a părăsit locul accidentului, fiind găsit acasă la câteva ore. Incidentul cumplit s-a petrecut aproape de miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe o stradă din oraşul Săveni. Victima, un bărbat în vârstă de 33 de ani, într-o stare avansată de ebrietate, mergea pe stradă, iar la un moment dat a căzut din picioare şi a rămas prăbuşit pe partea carosabilă.

După ceva timp, prin zonă a trecut un Audi A6, condus de un tânăr de 23 de ani, din Săveni. Şoferul a depăşit un pieton care mergea pe stradă, pe sensul lui de mers, şi a pătruns pe contrasens în timpul acestei manevre. Din păcate, acesta nu l-a observat pe bărbatul de 33 de ani căzut pe şosea şi a trecut cu maşina peste el, după care l-a târât pe asfalt câteva zeci de metri. Ulterior, şoferul şi-a continuat deplasarea, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

O femeie din zonă, în faţa casei căreia a avut loc accidentul, a sunat la 112, cerând ajutorul medicilor. La faţa locului a ajuns un echipaj al Ambulanţei Săveni, iar de la Botoşani a fost trimis un echipaj cu medic, din cauza stării grave a victimei.

Victimă dusă direct în sala de operaţii

Tânărul a ajuns în comă la Urgenţe, fiind dus direct în sala de operaţii, din cauza unei rupturi la nivelul ficatului. Ulterior, duminică la amiază, medicii au decis transferul lui la Suceava, unde urma să fie supus unui examen la computerul tomograf şi consultat de un neurochirurg, din cauza unor leziuni la nivelul coloanei vertebrale.

„Pacientul a fost preluat în stare gravă, intubat, de pe secţia de reanimare şi transportat la Suceava, pentru efectuarea unui examen tomografic. A fost diagnosticat cu traumatism cranian acut închis, traumatism toracic, zece fracturi costale, traumatism abdominal cu ruptură de ficat, fractură de bazin, cu deplasare”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Şofer găsit acasă de poliţişti

Imediat după producerea accidentului, cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, care au reuşit să depisteze şoferul autoturismului Audi A6 în persoana unui tânăr de 23 de ani, din Săveni. Acesta a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost transportat la spital pentru a i se recolta probe biologice de sânge.

„Autoturismul a fost examinat criminalistic şi indisponibilizat de către polițiști, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...