Tânăr în stare critică după un accident de groază

Pietonii cad tot mai des victime accidentelor rutiere. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu câteva luni, la Lunca, unde o femeie a fost accidentată mortal chiar în faţa casei

Un tânăr, în vârstă de 33 de ani, se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost victima unui accident cumplit la Săveni. Şoferul a părăsit locul accidentului, fiind găsit acasă la câteva ore. Incidentul cumplit s-a petrecut aproape de miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe o stradă din oraşul Săveni. Victima, un bărbat în vârstă de 33 de ani, într-o stare avansată de ebrietate, mergea pe stradă, iar la un moment dat a căzut din picioare şi a rămas prăbuşit pe partea carosabilă.

După ceva timp, prin zonă a trecut un Audi A6, condus de un tânăr de 23 de ani, din Săveni. Şoferul a depăşit un pieton care mergea pe stradă, pe sensul lui de mers, şi a pătruns pe contrasens în timpul acestei manevre. Din păcate, acesta nu l-a observat pe bărbatul de 33 de ani căzut pe şosea şi a trecut cu maşina peste el, după care l-a târât pe asfalt câteva zeci de metri. Ulterior, şoferul şi-a continuat deplasarea, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

O femeie din zonă, în faţa casei căreia a avut loc accidentul, a sunat la 112, cerând ajutorul medicilor. La faţa locului a ajuns un echipaj al Ambulanţei Săveni, iar de la Botoşani a fost trimis un echipaj cu medic, din cauza stării grave a victimei.

Victimă dusă direct în sala de operaţii

Tânărul a ajuns în comă la Urgenţe, fiind dus direct în sala de operaţii, din cauza unei rupturi la nivelul ficatului. Ulterior, duminică la amiază, medicii au decis transferul lui la Suceava, unde urma să fie supus unui examen la computerul tomograf şi consultat de un neurochirurg, din cauza unor leziuni la nivelul coloanei vertebrale.

„Pacientul a fost preluat în stare gravă, intubat, de pe secţia de reanimare şi transportat la Suceava, pentru efectuarea unui examen tomografic. A fost diagnosticat cu traumatism cranian acut închis, traumatism toracic, zece fracturi costale, traumatism abdominal cu ruptură de ficat, fractură de bazin, cu deplasare”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Şofer găsit acasă de poliţişti

Imediat după producerea accidentului, cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, care au reuşit să depisteze şoferul autoturismului Audi A6 în persoana unui tânăr de 23 de ani, din Săveni. Acesta a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost transportat la spital pentru a i se recolta probe biologice de sânge.

„Autoturismul a fost examinat criminalistic şi indisponibilizat de către polițiști, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!