vineri, august 19, 2022
AcasăPrima PaginăViol cu complicitatea unei tinere de 19 ani. Agresiunea sexuală s-a soldat...

Viol cu complicitatea unei tinere de 19 ani. Agresiunea sexuală s-a soldat cu patru arestări

Caz neobișnuit petrecut în Botoșani, unde doi tineri au ajuns în arestul poliției după ce ar fi înlesnit comiterea unui viol asupra unei tinere cu probleme psihice. Faptele s-ar fi petrecut în urmă cu circa șase luni, însă totul a ieșit la iveală zilele trecute, după ce anchetatorii au extins cercetările și au ajuns la cei doi. Astfel, în cursul zilei de luni, 6 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele celor doi suspecți, o fată de 19 ani și un băiat de 22 de ani, ambii din municipiul Botoșani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, instigare la viol și complicitate la viol.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că cei doi, în luna mai a.c., ar fi încurajat și înlesnit săvârșirea infracțiunii de viol în formă continuată de către alte două persoane, asupra unei tinere de 24 de ani, prin punerea la dispoziție a unui mijloc de transport și prin faptul că ar fi acceptat să conducă autoturismul către locul în care s-ar fi consumat infracțiunea”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Botoșani. Astfel, pe baza probelor, cei doi suspecți, Alexandra Voroneanu și Alexandru Petru Răuțu au fost prezentați, tot luni, în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani, care au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Unul dintre suspecţi are 15 ani

Prin urmare, suspecții au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, unde s-au întâlnit cu ceilalți doi suspecți de viol, Vasile Pământașu și Mihai Mircea Dumitrescu, de 15 și respectiv 24 de ani, ambii din municipiul Botoșani, arestați la rândul lor în urmă cu circa o lună sub acuzațiile de viol în formă continuată și lipsire de libertate în mod ilegal.

Violul ar fi avut loc în luna mai 2021, când tinerii ar fi obligat-o pe victimă să îi însoțească în mașină, pe un teren din extravilanul comunei Mihai Eminescu și ulterior, într-o zona din municipiul Botoșani, unde, prin constrângere și violențe, ar fi întreținut raporturi sexuale cu aceasta.

Închisoare cu executare pentru tâlhărie 

Dacă Vasile Pământașu este minor, celălalt suspect, Mihai Mircea Dumitrescu, în vârstă de 23 de ani, are doar 9 clase și figurează cu antecedente penale. În dimineața zilei de 30 decembrie 2018, el a atacat o botoșăneancă, pe strada Sucevei din municipiu, și a jefuit-o.

Prins în scurt timp, Mihai Mircea Dumitrescu a fost arestat și condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie. A fost eliberat condiționat în mai 2020, printr-o decizie a Judecătoriei Găești. „Constatând că petentul condamnat, pe parcursul executării, a fost disciplinat, stăruitor în muncă și a dat dovezi temeinice de îndreptare, (…), instanța apreciază că deținerea în continuare a acestuia nu mai este necesară, timpul în care a fost privat de libertate fiind suficient pentru ca scopul preventiv, educativ și sancționator al pedepsei să fie îndeplinit”, au menționat atunci judecătorii, ori faptele comise anul acesta demonstrează exact contrariul.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
22.9 ° C
23.6 °
20.5 °
78 %
2.5kmh
1 %
vin
30 °
sâm
31 °
Dum
33 °
lun
32 °
mar
30 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

De unde se vede că în nordul țării populația îmbătrânește.

EDITORIAL

Vacanța estivală se apropie de sfârșit și deja se pot trage unele concluzii. Oficial vorbind, acesta a fost cel mai prost sezon pentru cei...

GÂNDUL ZILEI

Asemănarea dintre bărbaţi şi femei constă în faptul că şi ei şi ele, când văd ceva nou şi în trend, nu se pot abţine...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...