spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăTânăr bătut până la comă de ziua lui

Tânăr bătut până la comă de ziua lui

Răfuielile fac tot mai multe victime la Botoşani, iar cel mai grav este că multe agresiuni se încheie tragic.

Valul de agresiuni din ultima perioadă a ajuns să îi sperie chiar şi pe medici, care spun că au parte de tot mai multe cazuri extrem de grave din cauza violenţei de care dau dovadă unii botoşăneni. Astfel, după ce un dorohoian a murit la Bacău, după ce a fost găsit în comă pe stradă, fiind victimă a unei agresiuni, un alt bărbat a ajuns să fie internat la Suceava, în stare gravă, după ce a fost lovit cu pumnii în cap chiar de ziua lui.

Originar din Botoşani, bărbatul, care abia a împlinit 37 de ani, şi-a sărbătorit ziua de naştere, în weekend, într-un club din Stăuceni. Acesta a petrecut şi a băut cu mai mulţi prieteni, iar la un moment dat, încinşi de aburii alcoolului, sărbătoritul şi un alt tânăr, de 27 de ani, care petrecea în club, s-au luat la ceartă. De la ameninţări şi injurii, cei doi au trecut în scurt timp la violenţă fizică, iar oponentul mai tânăr a tăbărât cu pumnii şi picioarele asupra adversarului său. Năucit de lovituri, acesta a căzut pe podea, însă agresorul nu s-a oprit şi a continuat să îl lovească, în special în zona capului.

Agresorul a fost oprit de ceilalţi participaţi la petrecere, iar victima a fost preluată de o ambulanţă chemată de cei din local, speriaţi de cantitatea de sânge pe care o pierdea. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru ca victimă a unei agresiuni. Prezenta un traumatism cranian acut, hematom cranian, fractură craniană şi sângerare la nivelul urechii drepte, semn al unei hemoragii cerebrale”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD. La scurt timp, din cauza stării sale grave, bărbatul a fost direcţionat către Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost internat pe secţia de neurochirurgie pentru supraveghere şi tratament de specialitate.

Anchetă deschisă de poliţişti

Cazul a intrat imediat şi în atenţia poliţiştilor, care l-au identificat pe agresor şi l-au audiat în aceeaşi noapte. După ce medicii au comunicat diagnosticele provocate de violenţa loviturilor, oamenii legii au decis să îl pună sub acuzație pe agresor. „Cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corprorală din culpă”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Mai mult, patronul localului unde a avut loc altercaţia s-a ales şi el cu o sancţiune din partea poliţiştilor. Acesta a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru nerespectarea programului impus de pandemie.

„Sunt foarte multe cazuri”

Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) spun că numărul şi mai ales gravitatea cazurilor de agresiune au crescut alarmat în ultimele săptămâni, ceea ce aglomerează şi mai mult secţiile cu specific chirurgical ale unităţii sanitare. „Sunt foarte multe cazuri în ultima perioadă. Agresiuni grave, care au nevoie de zile de internare, în unele cazuri chiar intervenţii de urgenţă pentru stabilizare”, a precizat medicul primar în chirurgie Radu Laurian, directorul medical al SJU.

Bătut şi amendat după fuga din carantină

O altă agresiune în urma căreia un botoşănean a ajuns în stare gravă la spital a avut loc la începutul lunii. Bărbatul, de 39 de ani, trebuia să stea în carantină, însă a ieşit la un bar din localitate. Pe terasă s-a intersectat cu un vecin, cu care avea mai multe divergenţe, iar între cei doi a izbucnit un scandal în toată regula. Vecinul, în vârstă de 40 de ani, a luat un pripon pe care îl avea cu dânsul şi şi-a lovit adversarul în picior, provocându-i o plagă. Rănit, acesta a sunat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale, iar poliţiştii au preluat cazul, deschizând un dosar pentru vătămare corporală din culpă. După ce au făcut verificări şi au constatat că victima trebuia să fie acasă, i-au aplicat o amendă mai mare decât cea a agresorului său. Acesta din urmă a fost sancţionat cu 1.000 de lei pentru nerespectarea ordinii şi liniştii publice, iar victima cu 2.000 pentru nerespectarea carantinei.

Soţi băgaţi în spital de trei ciobani

În aceeaşi perioadă, doi soţi din Prăjeni au ajuns la spital după ce au fost bătuţi crunt de trei ciobani. Agresiunea a avut loc chiar pe un teren al victimelor, care şi-au surprins agresorii cu oile la păscut. Cei doi soţi, ambii de 51 de ani, s-au deplasat cu o autoutilitară pe un câmp din marginea satului Câmpeni, din comuna Prăjeni, unde au un teren agricol. Acolo au surprins trei persoane, de 26, 42 şi 51 de ani, care se aflau la păscut cu oile chiar în mijlocul culturii. Cei doi le-au spus să părăsească zona, însă ciobanii au reacționat violent și au început să îi lovească cu pumnii şi picioarele. După ce i-au lăsat într-o baltă de sânge, agresorii le-au tăiat şi cele patru cauciucuri de la autoutilitară, iar apoi au părăsit zona.

Cei doi soţi au reuşit să sune la 112, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Urgenţe. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor, care au început o anchetă pentru tentativă de omor, iar dosarul a fost înaintat către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...