Şefa DSP ameninţată de un bărbat care nu crede în Covid (video)

Situaţie fără precedent la una dintre cele mai importante instituţii din sistemul sanitar botoşănean. În plină luptă cu pandemia, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a avut parte de o experienţă şocantă. Astfel, un bărbat a intrat în biroul medicului Monica Adăscăliţei şi a început să o înjure şi ameninţe, fără ca aceasta să poată reacţiona în vreun fel.

Totul s-a întâmplat joi după-amiază. Observând că instituţia are un angajat de la o firmă de pază, bărbatul a intrat politicos şi s-a prezentat, spunând că are treabă la directorul DSP. Acesta a fost lăsat să intre, a salutat respectuos şi secretara, după care a intrat în biroul directorului, deşi acolo era o altă persoană. Aceasta din urmă a părăsit încăperea, iar în acel moment bărbatul a început să o înjure şi ameninţe pe şefa DSP. Motivul era faptul că mai mulţi membri ai familiei sale au fost trimişi în carantină din cauza depistării Covid la unul dintre membri. Bărbatul repeta în mod obsesiv că nu există Covid şi că totul este o făcătură, pentru ca membrii familiei să fie îmbolnăviţi cu forţa.

Directorul DSP a încercat, în zadar, să îi explice aspecte medicale şi chiar tehnice, legate de carantinare, însă bărbatul a continuat tirada de ameninţări, după care a ieşit calm din birou, a salutat iar pe toată lumea şi a părăsit sediul instituţiei.

Sesizare făcută la poliţie

Imediat după, aflată în stare de şoc, Monica Adăscăliţei a apelat serviciul 112 pentru a cere ajutorul autorităţilor. Aceasta susţine că unul dintre motivele acestui incident şocant a fost deschiderea pe care instituţia o are faţă de populaţie, fiind printre puţinele care mai acordă audienţe, deşi normele din starea de alertă pe timpul pandemiei au redus sau chiar restricţionează această activitate.

„Probabil este şi vina mea, într-o oarecare măsură. Având în vedere că este o perioadă dificilă pentru noi toţi, cu această pandemie, sunt tot timpul nelămuriri, sesizări, din partea botoşănenilor. De aceea am încercat ca uşa mea să fie în permanenţă deschisă celor care doreau audienţe. Din păcate, acum a fost acest episod”, a spus Monica Adăscăliţei.

Aceasta a adăugat că mereu încearcă să le explice oamenilor prevederile în privinţa carantinei. „Le explic tot timpul celor care ridică astfel de probleme. Nu directorul DSP decide cine intră sau nu în carantină. Există un departament de epidemiologie, există nişte norme aplicate la nivelul întregii ţări. Dacă avea o nemulţumire putea depune o sesizare. Tot timpul când au fost probleme şi oamenii au venit am încercat să îi ajutăm”, a mai spus directorul DSP.

Bărbatul a fost identificat de autorităţi

Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului la scurt timp, dar bărbatul nu a mai fost găsit. Pe baza imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, bărbatul a fost identificat de poliţişti şi invitat la sediu pentru a i se lua o declaraţie.

„În urma verificărilor efectuate de către polițiști a fost identificată persoana care ar fi provocat scandal, ca fiind un bărbat de 34 de ani, din municipiul Botoșani. Faţă de acesta urmează a fi luate măsuri legale”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!