Triunghi amoros terminat cu procese

♦ Un bărbat care a avut o relaţie amoroasă cu o botoşăneancă, dar şi cu fiica acesteia, a ajuns să se judece pentru bani cu cea mai tânără dintre femei.

Telenovelă în județ, unde un botoșănean a avut o poveste de dragoste cu o femeie, dar și cu fiica acesteia. La auzul veștii, tânăra a rupt relația, doar că s-a trezit cu o notă de plată de peste 90.000 de lei. Asta pentru că, lăsat cu ochii-n soare, bărbatul a cerut ca tânăra să-i restituie banii trimiși din străinătate pentru construcția unei case.

Idilă începută cu mama

Povestea de dragoste cu final neașteptat a început în 2010, când bărbatul, Paul Ș. a cunoscut-o pe mama tinerei și a avut o relație cu ea. Idila nu a ținut prea mult, iar cei doi s-au despărțit. Ulterior, după vreo cinci ani, bărbatul a început să-i facă curte și fiicei. La începutul relației, lucrurile au mers bine între ei, încât, susține bărbatul, au intenționat ca pe viitor să își întemeieze o familie, să achiziționeze o bucată de teren și să își construiască o casă în care să locuiască ulterior.

Bani trimişi fiicei

Pentru a duce la îndeplinire planurile lor, Paul Ș. a plecat la muncă în străinătate, de unde trimitea sume considerabile, iar tânăra urma să se ocupe de achiziționarea unei suprafețe de teren. Bărbatul venea în țară cam de patru ori în fiecare an, și, cu toate că a trăit o perioadă la distanță, el spune că a ținut în mod constant legătura cu iubita lui. Din acest motiv, botoșăneanul credea că relația lor era una de afecțiune și sprijin reciproc, având o deosebită încredere în tânără și în planurile lor de viitor.

Poveste oprită brusc

Banii erau trimiși prin servicii bancare internaționale, astfel că iubita a cumpărat un teren, după care a început să ridice o casă. Doar că toate visele s-au spulberat în 2019, când tânăra a aflat de relația avută de iubitul ei cu mama sa, iar din acel moment povestea de dragoste s-a terminat, iubita anunțându-l că relația lor nu ai poate continua, că numai are nevoie de ajutorul lui și că îi va înapoia banii trimiși. Și chiar a început să-i restituie o parte din sumă.

Gura lumii a pus paie pe foc

A urmat o perioadă tensionată, în care tânăra a trebuit să renunțe la viața socială, mai ales că şi cei din sat începuseră să afle cum au stat lucrurile. Dar surpriza cea mare a venit în toamna lui 2019, când bărbatul a acționat-o în instanță pe fosta iubită, cerându-i banii înapoi. A urmat un proces în care fiecare și-a susținut propria versiune, tânăra invocând la un moment dat că nu a fost niciodată vorba de o căsătorie și că bărbatul nu a dorit decât să o sprijine financiar în intenția ei de a-și construi casa. Ba mai mult, a cerut și ea daune morale de 30.000 de euro, ca urmare a prejudiciului de imagine ce i-a fost creat în comunitatea din care face parte. Au urmat administrări de probe, audieri de martori, iar în final instanța a obligat-o pe tânără să-i restituie fostului iubit suma de 91.630,18 lei, ce i-a fost virată de acesta din urmă în perioada 17 iulie 2016 – 11 aprilie 2019. Doar că lucrurile nu s-au oprit aici. Fiind vorba de o hotărâre în primă instanță, sentința nu a fost definitivă, iar tânăra a făcut apel. Acum, cazul urmează să fie analizat și de magistrații Tribunalului.

 

 

 

Deja ai votat!