marți, aprilie 16, 2024
AcasăPrima PaginăAdina "spaima şoselelor", condamnată şi de judecătoria Dorohoi

Adina „spaima şoselelor”, condamnată şi de judecătoria Dorohoi

Tânăra supranumită „Adina, spaima şoselelor”, care şi-a ucis soţul într-un accident rutier şi apoi a fost implicată într-o rețea de contrabandă cu țigări, s-a mai pricopsit cu o condamnare la închisoare cu executare. De data aceasta, Adina Gabriela Prisacariu s-a ales cu o pedeapsă din partea Judecătoriei Dorohoi pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fapte comise în urmă cu mai bine de cinci ani.

Pentru fiecare infracțiune, tânăra a primit câte o pedeapsă – un an și opt luni închisoare pentru conducere fără permis și doi ani închisoare pentru refuzul recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei – doar că judecătorii au constatat că faptele sunt concurente cu infracțiunile pentru care tânăra a fost condamnată deja în Vrancea și Suceava pentru constituire de grup infracțional organizat și conducere fără permis. Prin urmare, instanța a dispus contopirea tuturor condamnărilor primite de tânără, în final Adina Gabriela Prisacariu alegându-se cu o pedeapsă rezultantă de șase ani, patru luni și 20 de zile de închisoare cu executare.

Totodată, instanța i-a aplicat și o serie de interdicții, printre care și interdicția de a mai conduce autovehicule. Din pedeapsă, se vor scădea perioadele petrecute de tânără în spatele gratiiilor. „În temeiul (…) deduce din durata pedepsei închisorii rezultante, durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la 7.01.2016 până la 24.10.2016, precum şi reţinerea din 27.12.2015 ora 2.25 până la data de 28.12.2015 ora 2.25”, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Dorohoi. Pronunțată vineri, pe 4 februarie a.c., la o zi după ce tânăra a împlinit 28 de ani, sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

A provocat un accident soldat cu moartea soţului

Adina Gabriela Prisacariu, de loc din comuna Grăniceşti, a intrat în atenţia anchetatorilor după ce a provocat un accident în care şi-a pierdut soţul. Tragedia s-a petrecut pe 1 august 2014, când tânăra, abia căsătorită cu un tânăr din Dorohoi, conducea un Mercedes E-Klasse cu volan pe dreapta, pe DN 29 pe relația Suceava – Botoşani.

Cei doi fuseseră în vizită la nişte rude şi se îndreptau spre Dorohoi, dar la ieşirea din comuna Dumbrăveni suceveanca s-a angajat în depăşirea unui microbuz, în zona de acţiune a indicatorului „depăşirea interzisă”, pe un sector de drum cu linie continuă, iar Mercedesul a intrat în coliziune frontală cu un camion care circula regulamentar, din sens opus.

În urma impactului deosebit de violent, Dragoş, soţul tinerei, care era pe locul din stânga-faţă, a murit pe loc. În schimb, Adina s-a ales cu câteva leziuni, dar a scăpat cu viaţă. Ulterior, ea a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, dosarul fiind încă pe rolul Judecătoriei Suceava, fără să se fi pronunțat vreo sentință până acum.

A condus maşina deşi nu avea acest drept

Tragedia de atunci a fost, însă începutul într-un val de infracțiuni. Astfel, după accidentul mortal din 2014, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi i-au eliberat o dovadă cu drept de circulaţie pentru 15 zile, care nu a mai fost prelungită. În schimb, tânăra a continuat să conducă. Aşa se face că pe 1 ianuarie 2015, ea a fost prinsă în comuna Mihăileni conducând un Audi A6, deşi nu mai avea voie să urce la volan. Atunci, ea a fost trasă pe dreapta de poliţiştii de frontieră dorohoieni, iar poliţiştii din Mihăileni i-au reţinut inclusiv dovada primită în august 2014. Doar că după isprava de la Mihăileni, în ciuda măsurilor dispuse de poliţişti, Adina a continuat să conducă.

Pe 26 aprilie 2015, ea a plecat din Grămeşti (jud. Suceava) cu un BMW 320D şi intenţiona să meargă la Dorohoi, dar în municipiul Suceava a depăşit viteza legală şi, cu toate că un echipaj al Poliţiei Rutiere i-a făcut semn să oprească, aceasta a continuat goana, fiind urmărită de poliţişti şi oprită în cele din urmă în zona pieţei. Atunci, poliţiştii au înregistrat video întreaga scenă, imaginile fiind depuse la dosar. Iar lucrurile nu s-au oprit aici pentru că, pe 26 decembrie 2015, Adina Gabriela Prisacariu a plecat din nou la drum cu maşina, de data aceasta la volanul unui Land Rover Freelander, iar la intrarea în Salcea ea a pierdut controlul asupra direcţiei. Maşina a ajuns pe contrasens, a lovit parapetul de protecţie aflat pe partea stângă, după care s-a răsturnat într-o râpă de aproape şapte metri, două persoane fiind rănite uşor.

Cercetată şi condamnată pentru contrabandă cu ţigări

Toată lumea credea că aceasta îi va fi învăţătură de minte, întrucât scăpase din două accidente şi ajunsese să fie şi urmărită de poliţie, însă aventura Adinei Gabriela Prisacariu a continuat. Bomba a venit la începutul lui 2016, când tânăra a fost ridicată de mascaţi pe motiv că ar face parte dintr-o grupare organizată care alimenta cu ţigări de contrabandă judeţul Vrancea.

Ancheta şi procesul au mers mult mai repede, iar Adina a fost condamnată definitiv în mai 2017 la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Doar că în acest timp, tânăra, care fusese reţinută de două ori de poliţişti şi arestată preventiv ori la domiciliu, a fost eliberată de magistraţi şi nu a ezitat să fugă din ţară, fiind dată în urmărire naţională şi internaţională.

Acuzată și de furt

Între timp, dosarele penale întocmite pe numele ei s-au adunat. Astfel, în 2020 ea a mai fost trimisă în judecată și pentru furt calificat, alături de un consătean – Bogdan George Onfrei. Și aici, faptele sunt destul de vechi și vizează presupuse furturi de telefoane scumpe, scoase la vânzare pe OLX. Succint, victima din acest caz a postat la finele lui ianuarie 2017, pe site-ul OLX, un anunț prin care scotea la vânzare trei telefoane mobile, mărcile iPhone 7 și iPhone 7 Plus, modele noi la acea vreme, în valoare de sute de euro fiecare.

Bărbatul care este victimă în acest caz a relatat că a fost contactat de un client care i-a solicitat o întâlnire pe strada Mărășești din Suceava, pentru a vedea telefoanele și a le cumpăra. Victima le-a relatat polițiștilor că într-o mașină erau un bărbat și o femeie. El la volan, ea în dreapta. Femeia din dreapta (Adina Gabriela Prisacariu, a rezultat din ancheta ulterioară) a solicitat telefoanele, începând să le verifice, din mașina cu motorul pornit. La un moment dat, vânzătorul a recuperat unul din telefoane, sesizând probabil că ceva nu este în regulă, după care șoferul mașinii cu numere de Bulgaria a demarat în trombă.

Două telefoane, un iPhone 7 și un iPhone 7 Plus, au „plecat” odată cu mașina și cei doi necunoscuți. A urmat o anchetă destul de complicată, în cele din urmă polițiștii ajungând la un tânăr, Bogdan George Onofrei, și la Adina Gabriela Prisacariu. Și în acest dosar este pe rolul Judecătoriei Suceava, care urmează să se pronunțe.

Dată în urmărire generală

Deşi condamnările se adună una după alta, Adina Gabriela Prisacariu nu a fost încarcerată şi asta pentru că înainte de prima pedeapsă ea a reuşit să fugă din ţară şi ajuns în Marea Britanie, autorităţile de aici refuzând să o extrădeze, din motive încă necunoscute. Între timp, judecătorii suceveni au aflat că aceasta a fost închisă în Marea Britanie, iar între timp a fost eliberată pe cauțiune, însă nu se știe pentru ce, autoritățile purtând o adevărată corespondență cu cei din Biroul Interpol pentru a aflat stuația tinerei.

Între timp, ea a fost dată în urmărire generală, Adina Gabriela Prisacariu figurând pe site-ul Poliției Române lista persoanelor căutate, în baza mandatelor de executare a pedepselor cu închisoare emise de instanțe pe numele ei. Cert este că, în dosarele penale în care sentințele nu sunt încă definitive, ea beneficiază de premumția de nevinovăție.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
24.8 ° C
27.6 °
24.4 °
37 %
4.2kmh
42 %
mar
26 °
mie
10 °
joi
5 °
vin
11 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...