spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăPrima PaginăBărbat mâncat de viu de animalele din gospodărie

Bărbat mâncat de viu de animalele din gospodărie

Caz şocant petrecut în județul Botoşani. Un bărbat dintr-o comună din apropierea municipiului a avut parte de o moarte cumplită, în propria gospodărie. În vârstă de 54 de ani, din Vorona, acesta a fost găsit agonizând în grajdul în care avea porcii. Bărbatul zăcea în stare de inconştienţă, într-o baltă de sânge, abia mai respirând. Descoperirea macabră a fost făcută de unul dintre vecinii bărbatului, care nu îl mai văzuse de ceva timp prin preajma casei. Acesta a intrat în curte şi după ce l-a văzut a sunat imediat la 112.

Din câte se pare, proprietarul animalelor a intrat în coteţ pentru a hrăni porcii, dar a căzut inconştient, iar animalele l-au atacat, muşcându-i părţile moi din zona stomacului. Muşcăturile au fost atât de puternice şi adânci, încât bucăţi din intestinul subţire, rect şi organele genitale lipseau, când acesta a fost găsit. Nu se ştie cât timp a zăcut bărbatul acolo, dar se presupune că de mai multe ore, acesta fiind şi în hipotermie.

Bărbatul a ajuns la spital în stare critică 

După apelul vecinului la 112, a ambulanţă a ajuns la faţa locului şi l-a transportat pe bărbat la spital în stare foarte gravă. “Pacientul a ajuns în serviciul nostru în stare critică. Se afla în şoc hemoragic, cu o pierdere masivă de sânge, aproape 2.500 de mililitri fiind scoși din cavitatea abdominală şi în hipotermie severă, temperatura măsurată fiind de 25⁰C”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

După ce personalul medical din cadrul UPU a încercat stabilizarea bărbatului şi creșterea temperaturii corpului, acesta a fost dus direct în sala de operații. Din păcate, în ciuda eforturilor echipei de chirurgi, acesta a murit în timpul operației, practic el fiind ținut în viață şi de hipotermia în care se afla. Medicii au fost şocați de moartea avută de bărbat, care a fost viu când era mâncat de animalele din grajd. „A fost vorba despre multiple leziuni ale intestinului subțire, pe mai multe segmente ale acestuia, până la rect, prin agresiune și muşcătura. Prezenta şi o fractură costala. Practic a fost mâncat de viu”, a spus un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Potrivit medicilor, părțile afectate au fost jejunul, ileonul și rectul, cu o lungime de aproape 6 metri.

Vecinii presupun că acesta ar fi fost băut în momentul în care a intrat în coteţ, aceasta putând fi şi explicaţia pentru care a căzut inconştient.

Caz similar în judeţ

Din nefericire cazul nu este singular. Astfel, în 2018, un bărbat, în vârstă de 87 de ani, a fost trimis la Iaşi în stare gravă după ce a fost atacat de porcul din gospodărie. Acesta a fost trimis cu o hemoragie craniană masivă, la câteva zile după ce a fost lovit de animal.

Bărbatul mersese în grajdul unde stătea porcul, însă a fost lovit de animal şi pus la pământ, după care a fost lovit cu copitele în cap. Acesta a reuşit să iasă singur din acel loc şi a povestit familiei ce a păţit, însă a nu a mers la spital. La două zile de la incident a început să simtă dureri de cap mai puternice, iar a treia zi şi-a pierdut cunoştinţa. Speriaţi, membrii familiei au sunat la 112, la faţa locului fiind trimis echipajul de terapie mobilă al SMURD. Din cauza stării grave în care era, însă, bătrânul a fost direcţionat către Iaşi la scurt timp. Acesta a fost trimis cu o hemoragie craniană masivă în centrul universitar, iar acest fapt s-a dovedit a-i fi fatal în cele din urmă. 

În 2019 doi bărbaţi au ajuns la Urgenţe cu răni grave după ce au fost atacaţi tot de porcii din gospodărie. Unul dintre cazuri este  a fost al unui bătbat de 43 de ani, care a fost muşcat de porc de mâna stângă în momentul în care încerca să îl taie. Animalul, speriat, a încercat să fugă şi l-a muşcat pe stăpân, provocându-i o plagă adâncă la mână. În aceeaşi zi a ajuns la spital şi un bărbat de 56 de ani, cu o tăietură adâncă provocată de gheara unui porc din ogradă, pe care încerca să îl bage înapoi în ţarcul său.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...