sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăDoctoriţă împinsă la ridicol de gelozie

Doctoriţă împinsă la ridicol de gelozie

♦ Un triunghi amoros cu scandal s-a lăsat cu proces între o judecătoare şi doctoriţa botoşăneană Anna Maria Năstac.

[audiofile]

Gelozia-i boală grea. O demonstrează cazul unui medic botoșănean, care a fost condamnat la plata unei amenzi penale de peste 14.000 de lei, după ce ar fi hărțuit o judecătoare. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Vaslui, însă nu este definitivă, întrucât hotărârea magistraților a fost atacată cu apel. Prin urmare, dosarul penal întocmit pe numele medicului botoșănean urmează să fie analizat și de Curtea de Apel Iași.

Anna Maria Năstac

Întreg scandalul a izbucnit în urmă cu aproape de doi ani, după ce botoșăneanca Anna Maria Năstac, medic stomatolog de profesie și stabilită între timp la Iași, a avut o relație cu un ofițer din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI).

La un moment dat, amicii au atenționat-o că o judecătoare din cadrul Judecătoriei Iași i-ar da prietenului ei cam multe like-uri la postările de pe pagina de Facebook și a intrat la bănuieli. I-a aflat numele și a început să o caute. Mai întâi pe rețeaua de socializare, după care telefonic, beneficiind în acest context și de sprijinul unui amic, Valentin Trufanda, cu ajutorul căruia ar fi reușit să-i afle și numărul de la telefonul mobil.

Judecătoare terorizată pe facebook şi la serviciu

Ce a urmat întrece orice închipuire. Astfel, pe 26 iunie 2020, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, de pe contul <<Călin Daniel>> i-a transmis judecătoarei diverse mesaje cu caracter obscen și insultător. Apoi, pe 9 iulie 2020, tot prin intermediul rețelei de socializare Facebook, de pe contul <<George-Emilian Ene>>, i-a transmis judecătoarei diverse mesaje cu caracter obscen și insultător, afirmând că o va căuta la domiciliu, la tatăl și la sora sa, dacă nu va discuta cu ea.

Tot în acea zi, ea a mers la sediul Judecătoriei Iaşi, încercând să-i convingă pe jandarmi să o lase să discute cu judecătoarea „într-o problemă personală”.

Câteva zile mai târziu, pe 12 iulie 2020, a apelat-o telefonic, cu număr ascuns, pe judecătoare, fără a discuta însă cu aceasta, scena repetându-se pe 13 iulie 2020. O zi mai târziu, a mers iar la Judecătoria laşi, unde a încercat să-i convingă pentru a doua oară pe jandarmi să o lase să discute cu judecătoarea.

Plângere depusă la poliţie

Toate aceste „demersuri” nu au rămas fără urmări pentru că, adusă la exasperare, judecătoarea a făcut plângere la poliție. A urmat o anchetă fulger, în urma căreia Anna Maria Năstac a fost reținută pentru 24 de ore, pe 15 iulie 2020, ulterior ea fiind plasată sub control judiciar. Ba mai mult, la numai două luni de la declanșarea investigațiilor, ea a fost trimisă în judecată pentru hărțuire, alături de amicul ei, Valentin Trufanda, acuzat la rândul său de complicitate la hărțuire.

„Toate aceste mesaje, limbajul folosit, faptul că inculpata a luat legătura cu tatăl meu și s-a prezentat la instanță de două ori însoțită, mi-a contactat familia, mi-a produs o stare de temere’’, a spus judecătoarea în fața instanței.

Procesul s-a derulat la Judecătoria Vaslui, iar după 10 termene de judecată, în care au fost analizate toate probele și au fost audiați mai mulți martori, completul de judecată a rămas în pronunțare.

Hotărârea a fost emisă pe 20 aprilie a.c., când Anna Maria Năstac și complicele ei au fost găsiți vinovați și condamnați. Astfel, ea a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 14.333 lei, iar complicele la plata unei amenzi penale de 5.400 de lei. Ambii s-au ales, însă, și cu interdicția de a comunica, în orice mod, direct sau indirect cu judecătoarea și de a se apropia de aceasta la mai puțin de 50 metri pe o durată de doi ani.

Instanța le-a atras atenția că dacă nu vor achita cu rea credință amenzile, în tot sau în parte, acestea vor fi înlocuite cu numărul corespunzător de zile cu închisoare, cuantumul fiind calculat la 50 de lei de zi de închisoare.

Cert este că până la pronunțarea unei sentințe definitive, ambii inculpați vor beneficia de prezumția de nevinovăție. În plus, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Iași, care va judeca apelul formulat de Anna Maria Năstac.

Proces şi după un accident

Situația botoșănencei a ajuns să fie destul de delicată, întrucât, la începutul acestui an, ea a refuzat să se supună controlului alcoolscopic, după ce a fost implicată într-un accident. Potrivit polițiștilor ieșeni, pe 23 ianuarie a.c., Anna Maria Năstac, în vârstă de 46 de ani, conducea un Audi Q7 pe o stradă din municipiul Iași, și s-a izbit cu mașina într-un alt autoturism.

În urma impactului au rezultat numai pagube materiale, dar la locul accidentului au ajuns polițiștii rutieri, care au verificat-o cu etilotestul, rezultatul indicând o îmbibație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurilor, Anna Maria Năstac ar fi urmat să fie condusă la spital pentru stabilirea alcoolemiei, dar a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge. Așa se face că polițiștii au reținut-o din nou pentru 24 de ore și i-au întocmit un nou dosar penal.

Plasată sub control judiciar, ea a fost trimisă în judecată, o lună mai târziu, sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Iași și a trecut deja de Camera preliminară, primul termen de judecată fiind programat să aibă loc pe 29 septembrie a.c.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...