vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăProxenet dat de gol de un amator de sex

Proxenet dat de gol de un amator de sex

Implicat într-o tâlhărie comisă în urmă cu aproape opt ani, un botoșănean a ajuns să fie condamnat și pentru trafic de minori. Asta după ce ancheta inițiată în 2014 a scos la iveală că bărbatul ar fi încercat să scoată bani din plasarea unei minore pe piața prostituției.

Întreaga poveste a început în septembrie 2014, când un bărbat din Copălău, care muncise mai mulți ani prin Germania, a revenit acasă și, după ce a petrecut mai multe ore într-o sală de jocuri din centrul municipiului Botoșani, l-a întrebat pe un alt client dacă nu cunoaște o fată cu care să întrețină relații sexuale contracost. Prin intermediul acestuia a ajuns la Florentin Nicolae Panțîru, zis „București”, care i-a prezentat o fată de 15 ani, care a acceptat să ofere servicii sexuale contracost, chiar la Copălău.

A doua zi, bărbatul a vrut să se întâlnească din nou cu fata, așa că a venit în Botoșani, unde s-a întâlnit în fostul bar „Le Baron” cu „București”, dar și cu fata. A plătit și aici consumația, dar la plecare a realizat că nu mai are bani cu ce să plătească contravaloarea serviciilor sexuale, el urmând să recupereze o sumă de la un consătean. Așa că au plecat cu toții spre Copălău cu un taxi, „București” luându-le tuturor telefoanele mobile ca o garanție.

Imediat ce bărbatul a luat suma de bani de la consătean, profitând de faptul că bărbatul era beat criță, „București” l-a brâncit și i-a smuls din mână cei 800 de euro, după care a urcat în taxi și a revenit în Botoșani.

Plângere făcută la poliţie

Lăsat fără bani, amatorul de sex nu a acceptat să piardă totul și a făcut plângere la poliție, unde a povestit totul de-a fir a păr. La prima vedere, părea să fie vorba de o tâlhărie, însă polițiștii au realizat că la mijloc ar putea fi mult mai mult așa că au cerut de la instanță și un mandat de supraveghere tehnică constând în interceptarea, localizarea și înregistrarea pe suport magnetic a convorbirilor și telecomunicațiilor efectuate prin telefonul deținut de Florentin Nicolae Panțîru.

Din ascultarea convorbirilor telefonice stocate pe DVD-uri nu au rezultat date care să probeze tâlhăria.

În schimb, discuțiile surprinse au conturat indicii cu privire la comiterea infracțiunii de trafic de minori, la mijloc fiind vorba de fata de 15 ani pe care o trimitea „la produs”. În acest context, polițiștii au dispus disjungerea și declinarea cazului în favoarea procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – biroul teritorial Botoșani.

Condamnat şi pentru tâlhărie

Doar că, cele două dosare au avut trasee diferite. Astfel, în cazul furtului de bani, Florentin Nicolae Panțîru a fost acuzat de tâlhărie și condamnat definitiv, în februarie 2017, la doi ani și șase luni de închisoare cu executare în regim de detenție. În schimb, în cazul traficului de minori, cercetările s-au prelungit până în 2020, când botoșăneanul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Procesul a durat până anul acesta, când Florentin Nicolae Panțîru a fost condamnat la șase ani de detenție.

Cum cele două infracțiuni comise (n.r. – tâlhăria și traficul de minori) erau concurente, judecătorii de la Tribunalul Botoșani au contopit pedepsele, iar în final botoșăneanul s-a ales cu o condamnare șapte ani şi 10 luni închisoare, din care va fi scăzută perioada executată de la 2 februarie2017 la 29 august 2018 din condamnarea pentru tâlhărie. Chiar și așa, tot ar mai fi vreo cinci ani și câteva luni de detenție. Pronunțată de Tribunalul Botoșani, sentința nu este definitivă și a fost atacată deja cu apel. Prin urmare, cazul va fi analizat și de Curtea de Apel Suceava, care va dispune sentința definitivă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...