marți, septembrie 27, 2022
AcasăPrima PaginăGheretă dărâmată cu mii de euro la spital (video)

Gheretă dărâmată cu mii de euro la spital (video)

Cea mai mare unitate sanitară din judeţ a fost nevoită să scoată din conturi o sumă importantă din cauza birocraţiei. Demolarea gheretei paznicului, aflată la intrarea în curtea Spitalului Județean de Urgenţă (SJU), respectând toţi paşii legali, a ajuns să coste 5.000 de euro.

Construcţia era între două chioşcuri, chiar la intrarea în curtea unităţii sanitare. Realizată încă de la construcţia spitalului în anii ‘70, clădirea de 12 metri pătraţi era într-o stare avansată de degradare. Chiar şi aşa, însă, aceasta era în continuare folosită de angajaţii firmei de pază care deserveşte spitalul.

Până recent niciuna dintre conducerile unităţii sanitare nu s-a încumetat să o dărâme din două motive. În primul rând costurile şi birocraţia stufoasă, iar în al doilea rând faptul că încă mai era folosită de paznici. Acum însă, demolarea a devenit necesară pentru pregătirea unei viitoare clădiri cu destinaţie medicală. „Pregătim terenul pentru viitorul ambulatoriu de specialitate. Acolo va fi şantier şi din acest motiv au fost notificaţi şi comercianţii care au acolo magazine”, a spus economista Doina Caba, managerul SJU „Mavromati”.

Avize de 10 mii de lei

Faptul că este vorba despre o unitate de stat, automat a însemnat că este nevoie şi de o lucrare „ca la stat”. Astfel, clădirea, care nu are decât 12 metri pătraţi, trebuie dărâmată după toate normele în vigoare.

„Proiectul a fost scos la licitaţie şi a reieşit proiectarea şi obţinerea avizelor de 10.000 de lei, iar valoarea de demolare de 15.000 de lei. Aici intră şi transportul molozului şi eliberarea locului respectiv. În total 25.000 de lei. A fost nevoie de avize inclusiv de la Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Național. Ridicare topografică, aviz de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi multe altele. Asta pentru că ghereta se află în proximitatea unor clădiri de patrimoniu”, a mai spus managerul SJU.

În condiţiile în care, conform legii, alocaţia minimă e hrană a unui bolnav este de 22 de lei pe zi, practic peste 1.100 de bolnavi puteau fi hrăniţi pentru o zi cu acești bani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.6 ° C
16.6 °
13.9 °
69 %
1.7kmh
10 %
mar
22 °
mie
22 °
joi
22 °
vin
24 °
sâm
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când mai puneau și alții mâna pe colac.

EDITORIAL

Dintotdeauna a existat o presiune zdravănă pe bugetul de stat, însă în aceste zile se pare că s-a atins un maxim greu de egalat....

GÂNDUL ZILEI

Dac-ar fi de definit Epigrama, ca idee, E un foc bine-ntețit Concentrat într-o scânteie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...