spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăFamilie distrusă de moartea militarului de 22 de ani. Comunitatea nu crede...

Familie distrusă de moartea militarului de 22 de ani. Comunitatea nu crede varianta suicidului (video)

Întreaga comunitate din Vorona este şocată după ce un tânăr de 22 de ani, maistru militar, a fost găsit sâmbătă seară împuşcat în zona pieptului, în urma unui posibil suicid. Descoperirea macabră a fost făcută de colegii tânărului, într-o unitate militară din Focşani.

Cadavrul tânărului a fost descoperit de colegi chiar în biroul în care acesta îşi desfăşura activitatea. Incidentul ridică semne de întrebare anchetatorilor care merg pe mai multe ipoteze, însă suicidul pare cel mai plauzibil pentru anchetatori.

Militarul era angajat la unitatea din Focşani de câţiva ani, dar venea foarte des acasă, la părinţi. De altfel, mama acestuia, îl aştepta duminică pe băiat într-o permisie de câteva zile. „Am vorbit vineri cu el la telefon. Intra de serviciu, făcea ca ofiţer de serviciu pe unitate, deşi el era maistru. Era sufletul meu. Mie la telefon mi-au spus că a fost un accident. Şi că a suferit apoi un stop cardio-respirator. Nu avea motive. Mergea la biserică, cânta în fanfara de la Vorona. Mi-a spus că şi-a luat liber de la muncă, să vină să mă ajute la treabă”, a spus îndurerată mama tânărului.

Nimeni nu crede în varianta suicidului

Rudele şi vecinii tânărului erau în stare de şoc, duminică, în momentul în care au aflat de tragedie. La unison, aceştia îl descriu ca pe un tânăr cuminte şi chiar foarte credincios. „Era bucuros că avea un serviciu, că părinţii erau bine acasă, avea un salariu. Nu suferea după nicio fată. Mergea la biserică încă de mic. Nu are cum să se fi sinucis. Poate s-a descărcat arma, poate l-a împuşcat altul din greşeală”, a spus o mătuşă a tânărului.

suicidNimeni nu ştia ca acesta să fi avut o iubită, care ar fi putut constitui un motiv pentru gestul lui cumplit. Oamenii îl descriu ca pe un tânăr extrem de cuminte şi respectuos. „A fost coleg de școală cu nepoții mei. Mai venea pe la noi, se juca. Ce pot să zic de băiatul ăsta? Un băiat cuminte, pâinea lui Dumnezeu. Mergea la biserică de mic îmbrăcat în haine de preot, cânta, chiar și acum mare mergea la biserică. Dacă ieșea la o bere niciodată nu a făcut scandal ca alții. Nimeni nu crede varianta sinuciderii, cum s-a zis. Nu era el băiatul care să se omoare pentru o fată, iar acasă avea o situație bună. Niciodată nu l-am văzut sau să fi vorbit despre vreo iubită. Am rămas șocați toți, toată lumea din sat. Ne este milă de părinții lui”, a spus o vecină a familiei.

Acum oamenii sunt alături de părinţii devastaţi şi de sora mai tânără a băiatului, care este studentă. „Un copil bun, dus la biserică. Familia a avut grijă mereu de el, spera în realizarea lui și chiar s-a adeverit. Copilul ăsta chiar s-a realizat, pentru părinții lui. Are o soră care, de asemenea, are studii. Nu știm ce s-a întâmplat. Nu cred că s-a sinucis, nu părea genul, nu știm. Părinții sunt devastați, nu vrem să fim în postura lor”, a spus o altă vecină a familiei.

Ancheta militară indică un suicid

Militarul era cunoscut ca o fire veselă, optimistă, şi nimic nu ar fi prevestit moartea cumplită. „A făcut școala de maiștri militari. Venea des pe acasă. Era prieteni cu băieții mei. Trebuia să-l sun că a născut nora mea, că a fost la nuntă în iulie. Chiar a cântat la nunta lor, în formaţie. Când m-am uitat pe Facebook am văzut ce s-a întâmplat. Eu l-am văzut tot timpul vesel. Nu știu dacă avea o prietenă sau nu. Păcat”, a spus un vecin al familiei.

Cu toate acestea, anchetatorii merg până în prezent, pe varianta unui act suicidal. „În data de 1 octombrie, aproximativ la orele 20.00 un militar în vârstă de 22 de ani din cadrul unității noastre, a decedat în urma unei răni prin împușcare. Din primele cercetări, rezultă faptul că aceasta ar fi survenit în urma unei sinucideri. Evenimentul este anchetat în continuare de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității s-a instituit o comisie pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Militarul avea 22 de ani și era angajat al unității noastre din luna iulie 2020. Acesta era necăsătorit. Ultimul control psihologic a fost efectuat în 2020 și avea o perioadă de trei ani. În urma acestui control, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar”, este comunicatul oficial al reprezentanţilor unităţii militare din Focşani.

În perioada 26 septembrie – 1 octombrie, unitatea maistrului a participat la exerciţiul „CĂLUGĂRENI 22”, desfăşurat la poligonul Smârdan Galați, unde au avut loc mai multe antrenamente şi exerciţii de tragere. Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Iași.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...