vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăTeren de sport ţinut cu lacătul pe poartă din cauza birocraţiei

Teren de sport ţinut cu lacătul pe poartă din cauza birocraţiei

Un teren de sport nou-nouţ stă cu lacătul pe poartă în timp ce copiii fac orele de educaţie fizică doar în sala de sport. Asta se întâmplă la Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare” din Botoșani, iar instituţiile responsabile ridică din umeri şi pasează vina de la una la alta.

Lucrările pentru terenul de sport au fost terminate de două luni, însă acestea nu au fost recepționate nici până la această data, iar din acest motiv obiectivul nu poate fi folosit.

„Recepția nu este făcută. Am terminat, într-adevăr, la începutul lunii septembrie, se vede, doar că documentația este la verificat, la biroul de investiții din cadrul Primăriei. Știți că școlile aparțin de primării, noi suntem doar ordonatori terțiari de credite. Și colegii întreabă și copii întreabă, așteptam și noi să terminăm cu birocrația. Partea practică sau ce ține de construcţie, de efectuarea lucrării a durat destul de repede, deci s-a mișcat foarte repede, dar până la punerea în folosință, ca multe alte obiective de investiții din oraș, mai avem de așteptat. Noi sperăm sa nu mai dureze mult”, a spus directorul adjunct al şcolii, Ioana Avarvarei. Spusele acesteia sunt confirmate şi de reprezentanţii constructorului, care spun că lucrările sunt finalizate din vară.

„Nu putem plăti până nu se termină de verificat toate”

„Conform legislației, dacă terenul nu este recepționat, nu poate fi folosit. Dacă cineva folosește terenul respectiv se poate degrada, se poate întâmpla ceva acolo și nu poate fi folosit. Orice obiectiv, conform legii, mai întâi trebuie recepționat, apoi folosit. Lucrările au fost finalizate, nu mai țin minte, vara asta probabil, nu mai știu exact”, a declarat un reprezentant al firmei care s-a ocupat de lucrări. Firma nu a primit nici banii pentru lucrările efectuate.

„Nu putem plăti până nu se termină de verificat toate, în momentul în care avem okay-ul că toate documentele, contractual, tot ce ține, deviz inițial deviz final, sunt documente specifice contabile, când sunt verificate se întocmește factura, se plătește, avem recepția și folosim și noi”, a mai spus Ioana Avarvarei.

Informațiile oferite de reprezentanții primăriei au fost extrem de vagi. Din acest motiv, nici până în acest moment, nu este clar de ce lucrările de la terenul sintetic de la școala 14 nu au fost recepționate. Inițial, reprezentanții primăriei au spus că lucrările nu ar fi finalizate, iar ulterior au spus că recepția este o procedura birocratică care durează foarte mult timp.

Firmă abonată la lucrări cu statul 

Contractul pentru realizarea lucrărilor a fost atribuit prin SICAP, pe 30 martie. Valoarea acestuia este de 212.093,52 de lei (42.868,83 euro) fără TVA. Contractul a fost atribuit direct de firma S.C. Trust Construct Proiect S.R.L. Firma, care este din Iaşi, este abonată la lucrări în județul Botoșani, majoritatea atribuite direct,conform SICAP.

Mai mult decât atât, în ultimii ani, conform site-urilor de specialitate, firma ieșeană a înregistrat profituri nete de aproape 50% din cifra de afaceri. Dacă Trust Construct Proiect a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 2.436.051 lei și un profit net de 1.530.640 lei cu doar 5 angajați, în 2020 a avut o cifră de afaceri de 3.561.050 lei și un profit net de 1.783.605 lei tot cu 5 angajați. În anul 2021 aceasta aproape și-a dublat cifra de afaceri, realizând 4.661.490 lei cu un profit net de 2.261.956 lei de această data cu 6 angajați. Firma din Iași a realizat lucrările de execuţie a terenului de sport cu gazon sintetic şi montare echipamente în colaborare cu firma Victor Construct S.R.L. Botoșani, care a turnat platforma de beton.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...