spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTMedicul care era de gardă în noaptea în care a murit Alexandra,...

Medicul care era de gardă în noaptea în care a murit Alexandra, audiat astăzi la Colegiul Medicilor (video)

Medicul care a fost de gardă în noaptea în care Alexandra şi-a pierdut viaţa a dat explicaţii, astăzi, în faţa Colegiului Medicilor.

Iniţial, începând cu ora 12.00, atât asistenta cât şi infirmiera care au fost de gardă în noaptea internării Alexandrei au fost audiate de comisia din cadrul Colegiului. Două ore mai târziu a fost solicitată şi prezenţa medicului care a fost de gardă în acea noapte şi care a consultat-o şi internat-o pe Alexandra.

Toate cele trei au fost în faţa comisiei însoţite de câte un avocat. Medicul a sosit chiar mai devreme de ora stabilită, cu 11 minute. Aceasta nu a putut, însă, să intre în sala în care urma să fie audiată pentru că cei din comisie nu terminaseră încă audierea infirmierei.

Pentru a se feri de întrebările presei, medicul a mers într-o altă încăpere, avocatul său specificând că nu doresc să ofere nicio declaraţie oficială. Rugat să ofere măcar o explicaţie pentru oamenii care protestează în stradă, avocatul medicului s-a limitat în a spune că nu are încredere în presă şi că va lua în calcul dacă să transmită un comunicat de presă în perioada următoare.

Nici la ieşirea de la audieri cei în cauză nu au dorit să facă nici un fel de declaraţii, ci s-au grăbit să ajungă la maşină.

Trebuie menţionat faptul că în prezent toţi cei menţionaţi în dosarul penal au calitatea de martor. Nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Medic reprezentat de un avocat condamnat

Medicul de gardă a fost însoţit în faţa comisiilor de la Colegiul Medicilor de un avocat din Iaşi. Este vorba despre avocatul Dan-Florin Drugă, fostul prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași. Acesta a fost implicat într-un uriaş scandal care a vizat conducerea facultăţii, precum şi lectori.

În iunie 2019, avocatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în urma acelui scandal. „Condamnă pe inculpatul DRUGĂ DAN – FLORIN, la data faptei avocat în cadrul Baroului Iași și prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de profesor sau vreo funcție de conducere în învățământul de stat sau particular, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, se arată în comunicatul DNA de la acea dată.

18.900 de lei pentru înscrierea direct în anul III

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, Dan Drugă, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii ”Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul unui interpus, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al III-lea de studii, la unitatea de învăţământ respectivă.

„Înscrierea studentului urma să se realizeze în condiţiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii ‘Petre Andrei’ din Iaşi. În acest context, la 6 iunie, Dan Drugă a primit cu titlu de mită de la studentul respectiv suma de 19.000 lei din care, pentru ‘ajutorul’ acordat, a remis ulterior lui Dan Melinte 3.500 lei. În împrejurarea în care inculpaţii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, a mai arătat DNA.

Personal suspendat din funcţie

Atât medicul, cât şi asistenta şi infirmiera care erau de gardă în noaptea în care Alexandra şi-a pierdut viaţa au fost suspendate din funcţie. Suspendarea ar fi valabilă 90 de zile, cu posibilitatea de prelungire sau revenire asupra deciziei. Conform legii, în această perioadă de timp drepturile salariale ar fi tăiate.

Asistenta şi infirmiera au contestat decizia.

Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani, a murit pe 18 august, la nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi ajunsese, joi seară, în jurul orei 23.30, la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. Ea era mama a încă trei copii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.6 ° C
19.6 °
19.6 °
86 %
2.6kmh
88 %
lun
18 °
mar
24 °
mie
15 °
joi
16 °
vin
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...