spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăPrima PaginăBiserică monument apărată cu bătaie. Un copil a fost lovit sub ochii...

Biserică monument apărată cu bătaie. Un copil a fost lovit sub ochii poliţiştilor

Un fost consilier local și județean a fost condamnat definitiv la plata unei amenzi penale după o agresiune comisă asupra unui copil.

Cristian Lazarovici, președintele Uniunii Armenilor, a fost acuzat de lovire și alte violențe și a recunoscut fapta în fața judecătorilor. El va trebui să plătească o amendă penală de 3.600 de lei, dar și 4.000 de lei drept daune morale, în solidar cu tatăl său. Agresiunea ar fi avut loc în curtea bisericii armenești, chiar sub ochii echipajului de poliție chemat la fața locului.

Incidentul de la care a pornit totul s-a petrecut în seara zilei de 18 februarie 2020, când o fată de 15 ani, împreună cu alți doi prieteni de-ai ei, au sărit gardul Bisericii Armenești, declarată monument istoric, și au început să facă fotografii cu telefonul mobil. Asta pentru că, au susținut copii, au vrut să vadă dacă poveștile care circulă despre această biserică sunt adevărate.

Copil lovit sub nasul poliţiştilor

Scena a fost zărită de Gheorghe Lazarovici, care este administratorul bisericii, și de fiul său, Cristian Lazarovici, care întâmmplător se aflau în sediul Uniunii Armenilor aflat în apropiere. Cei doi i-au urmărit mai întâi pe copii şi, întrucât în ultimii ani au fost mai multe situații în care persoane necunoscute au intrat în curtea bisericii și au vandalizat clădirea și gardul, au decis să sune la 112. Ulterior, însoțiți de primul echipaj de poliție care a sosit în numai câteva minute, cei doi au intrat în curtea bisericii pentru a-i lua la rost pe copii.

În timp ce polițiștii le luau datele de identitate celor trei intruși, Gheorghe Lazarovici ar fi prins-o pe fata de 15 ani de păr și a lovit-o mai apoi cu palma peste obraz, după care Cristian Lazarovici, care luase un băț de jos, a lovit-o cu acesta la nivelul gleznei stângi. Cei doi agenți de poliție au reacționat imediat, somându-i pe cei doi să înceteze actele de violență, după care i-a invitat pe toți la sediul poliției.

Plângere depusă la poliţie

Din cauză că avea dureri la glezna stângă, ca urmare a loviturii, fata s-a prezentat a doua zi la Serviciul Județean de medicină Legală, dar nu s-au constatat leziuni. În schimb, asistată de mama ei, copila, care ar fi avut nevoie de 14 – 15 zile de îngrijiri medicale, a făcut plângere la poliție vizavi de cele întâmplate. Așa că au urmat audierile, iar Gheorghe și Cristian Lazarovici au negat agresiunea susținând că nu au dorit decât să o prindă pe fata care încerca să fugă la vederea polițiștilor.

Doar că anchetatorii au audiat mai mulți martori, inclusiv pe copiii prezenți și pe cei doi polițiști care au intervenit la apelul pe 112, toți confirmând varianta spusă pe fată. Așa că Gheorghe și Cristian Lazarovici au fost puși sub urmărire penală și acuzați de lovire sau alte violențe.

Fapte recunoscute în faţa instanţei

Ajunși în fața judecătorilor, cei doi au recunoscut cele întâmplate și au regretat faptele, punându-le pe seama unui concurs nefericit de împrejurări. Mai ales că ei sunt membri de vază ai comunităţii armene din Botoșani, fiind implicați de-a lungul timpului în multiple activităţi desfăşurate în cadrul acestei comunităţi. Doar că instanța nu a putut să treacă cu vederea că victima a avut numai 15 ani, iar agresiunea a avut loc chiar sub ochii polițiștilor. Așa că au dispus aplicarea unor amenzi penale – 2.500 de lei pentru Gheorghe Lazarovici și 3.600 de lei pentru Cristian Lazarovici.

„Trebuie de remarcat faptul că acestea acte de violenţă, exercitate asupra persoanei vătămate minore, au avut loc chiar în prezenta unui echipaj de poliţie sosit la faţa locului ca urmare a sesizării inculpaților cu privire la faptul că mai mulţi tineri ar fi pătruns în curtea bisericii, aspect ce imprimă faptei un caracter cu atât mai grav”, au invocat magistrații Judecătoriei Botoșani în motivarea sentinței.

Hotărârea instanței de fond a venit pe 20 aprilie a.c., dar a fost atacată cu apel. Prin urmare, a urmat un nou proces la Curtea de Apel Suceava, care a menținut sentința Judecătoriei Botoșani, printr-o decizie adoptată pe 25 septembrie a.c.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...