sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăLocalŞefi acuzaţi de hărţuire după ce un poliţist şi-a pus capăt zilelor

Şefi acuzaţi de hărţuire după ce un poliţist şi-a pus capăt zilelor

Acuze grave aduse şefilor Poliţiei Botoșani după sinuciderea şocantă a unui şef de post în ultima zi din noiembrie. Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național DECUS Demnitate, Onoare, Respect, Camaraderie, aduce acuze grave într-o postare pe pagina lui de socializare.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la o stare de tensiune şi hărţuire pe care ar fi resimţit-o poliţistul C.G. de 47 de ani, care s-a împuşcat în cap pe mormântul fiicei lui.

„Ce a uitat să mai menționeze mass-media, este că polițistul se plângea colegilor despre mobbing din partea unor șefi, acesta fiind în cursul unor cercetări disciplinare pentru PRESUPUSE abateri disciplinare minore. Se plângea permanent în ultimul timp colegilor despre presiunea psihică intensă și nejustificat de accentuată care se punea asupra lui în ultima vreme, din partea structurilor de control, pentru simplul fapt că întârziase introducerea unor date in SNRI. Dumnezeu să-i ierte păcatele”, a transmis Bogdan Bănică.

Sindicaliștii spun că este vina sistemului și a șefilor instituției pentru această tragedie.

Gest şocant

Şeful Postului de Poliție al comunei Stăuceni din județul Botoșani a fost găsit mort în cimitirul din Vlăsinești, pe 30 noiembrie în jurul orei 10.00, de către un bătrân care venise să aprindă o lumânare.

Omul legii se împușcase în cap cu arma din dotare la mormântul fetiței sale, Andreea, care a murit la vârsta de un an, o lună şi o zi, acum 23 ani. Poliţistul avea 27 de ani vechime în Poliție și a lăsat în urmă soția și un fiu de 21 ani.

IPJ confirmă anchetarea poliţistului

Potrivit reprezentanţilor IPJ, poliţistul făcea, într-adevăr, obiectul unei anchete interne, din cauza întârzierii introducerii unor date în Sistemului Naţional de Raportare a Incidentelor (SNRI). Acesta nu s-a plâns, însă, forurilor superioare din IGPR că s-ar fi simţit hăţuit sau că ar fi fost victima vreunui abuz.

Situaţia vine, însă, la câteva săptămâni după ce un alt poliţist din cadrul IPJ Botoșani a acuzat în mod public că se simte hărţuit. Agentul de poliţie Ciprian Vaipan, din cadrul Poliţiei Ştefăneşti, acuzat de şefi că făcea vin în curtea instituţiei, îşi acuză superiorii că îl supun unor controale pentru probleme exagerate.

Totul ar fi început pe 28 octombrie, când, după ce şi-a luat funcţia în primire, comisarul şef Gheorghe Tudor Costân, noul şef al IPJ, a decis să meargă prin judeţ pentru a verifica posturile de poliţie. Într-o zi de sâmbătă a ajuns şi la Ştefăneşti. În curtea fostului sediu al Poliției Orașului Ștefănești acesta a găsit un adevărat proces de vinificaţie. Mai multe recipiente, pline de struguri şi unelte necesare fabricării vinului umpleau o parte din curtea sediului de poliţie.

Agentul spune, însă, că respectivul sediu este de mai mulţi ani dezafectat. Mai mult, acesta sugerează că ancheta disciplinară la care este supus acum este una ţintită. Asta deoarece şeful IPJ mai fusese în vizită o dată şi nu i s-a părut nimic în neregulă. 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
16.6 ° C
16.7 °
16.1 °
97 %
2.3kmh
0 %
sâm
29 °
Dum
34 °
lun
28 °
mar
27 °
mie
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şeful de la NovaApaserv, singur şi debusolat după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în care toată lumea l-a întrebat de ce nu este...

EDITORIAL

E an electoral, prin urmare e firesc ca discuțiile cu pretenții patriotice să ocupe o mare parte din timpul românilor, mai ales a celor...

EPIGRAMA ZILEI

Pe-un velier mi-ar fi plăcut Să admirăm albastra zare Dar n-ai venit, că tu ai vrut Pe-un altul, c-un catarg mai mare ...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...