spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocalDoina Federovici şi Relu Târzioru, menţionaţi în dosarul şpăgilor de la spital...

Doina Federovici şi Relu Târzioru, menţionaţi în dosarul şpăgilor de la spital (VIDEO)

Secţia penală a Tribunalului Suceava a venit cu o nouă sentinţă în cazul şpăgilor la concursurile de angajare de la Spitalul Judeţean. Doina Federovici şi Relu Târzioru apar pentru prima dată menţionaţi oficial în acest dosar amplu. Două dintre inculpate au primit, vineri, măsura arestului la domiciliu, într-o şedinţă de urgenţă a tribunalului sucevean.

Este vorba despre Niculina Andronache şi Daniela Dornescu, registrator, respectiv economist în cadrul Spitalului Judeţean. Dacă iniţial Daniela Dornescu a scăpat de arestul preventiv, iar Niculina Andronache a fost pusă în libertate după contestaţie, DNA Suceava a făcut o cerere de punere a ambelor în arest la domiciliu. Iar instanţa a admis cerea procurorilor. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.12.2023 şi până la data de 20.01.2024, inclusiv, faţă de inculpatele Dornescu Daniela şi Andronache Cristina Niculina”, se arată în decizia magistraţilor.

Potrivit magistraţilor, cele două „au recunoscut faptele și au avut o atitudine pozitivă, ceea ce a cântărit la luarea măsurii”. Astfel, în prezent toți 11 din dosar sunt sub o formă de arest. Opt dintre ei în arest prezentiv şi trei în arest la domiciliu.

Doina Federovici şi Relu Târzioru nominalizaţi în decizia magistraţilor

Ceea ce este însă o premieră, este menţionarea în decizia instanţei, a două nume cu greutate din PSD Botoşani. Doina Federovici şi Relu Târzioru sunt trecuţi la categoria „persoane/martori” cu care cele două inculpate nu au voie, sub nicio formă, să interacţioneze. „Să nu comunice, pe nicio cale, cu ceilalţi inculpaţi, suspecţi cercetaţi în cauză: […] precum şi cu următoarele persoane/martori: […] Târzioru Relu-Petru, Federovici Doina-Elena”, se arată în decizia magistraţilor.

De altfel, procurorii DNA au vizat nu mai puţin de trei locaţii care erau strâns legate de şefa CJ Botoşani. Aceasta a fost trezită cu mascaţii chiar la ea acasă, pe data de 13 decembrie. Ulterior, procurorii au verificat şi biroul acesteia de la CJ, dar şi cel de la sediul PSD.

De ce sunt acuzate cele două plasate în arest la domiciliu

Potrivit referatului de arestare, cele două sunt acuzate de comiterea a peste 25 de infracţiuni în total. Niculina Andronache, registrator-medical, în cadrul Spitalului Mavromati – Biroul Administrativ din subordinea SATA, este cercetată pentru mai multe infracţiuni de trafic de influență, complicitate la dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență și complicitate la folosire de informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite. Daniela Dornescu, economist la Compartimentul Evaluare și Statistică Medicală, este cercetată pentru mai multe infracţiuni de trafic de influență, instigare la fals intelectual, complicitate la folosirea de informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
40 %
4kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...