SÂMBĂTĂ

 

00:45 CINEMAX

Un popas (Dramă, Franţa, 2016) Cu: Soko, Ariane Labed, Ginger Romàn, Karim Leklou, Andreas Konstantinou

În drum spre casă din Afganistan, o trupă de soldaţi francezi aflaţi în permisie se opresc în Cipru timp de trei zile, într-un complex unde vor fi supuşi unui proces psihologic de analiză. Acolo, în mijlocul apelor cristaline albastre şi mulţimilor de turişti aflaţi în vacanţă, Marine şi Aurore – două dintre cele trei femei soldat din unitatea lor preponderent masculină – se confruntă cu furia, traumele şi războiul sexelor din armată pe măsură ce se luptă să revină la viaţa ”normală”. Această dramă – câştigătoarea premiului pentru cel mai bun scenariu în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes – reprezintă rara explorare a trăirilor psihologice din război experimentate de femeile soldat.

 

21:30 HBO

Goana după aur (Aventuri, SUA, 2016) Cu: Matthew McConaughey, Edgar Ramírez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Toby

Un om de afaceri american, Kenny Wells (Matthew McConaughey), care a falimentat compania minieră a familiei, încearcă să-şi schimbe norocul căutând aur în junglele din Indonezia. Cu ajutorul unui geolog experimentat (Edgar Ramirez), Wells reuşeşte să găsească un depozit masiv de aur, dar, în scurt timp, este obligat să-şi protejeze descoperirea de agenţii de bursă de pe Wall Street. Filmul este inspirat de o poveste adevărată.

 

21:35 DIGI FILM

Beowulf (acţiune, SUA, 2007) Cu: Angelina Jolie, Ray Winstone

Adaptare a celebrei legende medievale, filmul de animaţie regizat de Robert Zemeckis spune povestea unui neînfricat războinic, Beowulf. Acesta călătoreşte într-un regat vecin unde îl ucide pe monstruosul Grendel. Primit ca un erou la întoarcerea acasă, solitarul războinic îşi dă curând seama că acum are de înfruntat un adversar încă şi mai fioros, şi anume pe înfiorătoarea mama a lui Grendel, care doreşte să răzbune moartea fiului ei. Într-o epocă a eroilor, apare cel mai puternic războinic dintre toţi – Beowulf. După ce-l nimiceşte pe temutul demon, Grendel, el îşi atrage ura nemărginită a nemiloasei sale mame, care va face totul pentru a răzbuna moartea fiarei. Lupta care a urmat a rămas peste veacuri imortalizată în epopeea care a consacrat numele lui Beowulf.

 

19:55 PARAMOUNT

Mişcări periculoase (dramă, SUA, 2002) Cu: Ben Affleck, Samuel L. Jackson

Un blocaj rutier la o oră de vârf, pe o stradă din New York este ceva normal şi nu ar avea cum să declanşeze o reacţie în lanţ care să ducă la distrugerea a două vieţi omeneşti. Dar în această zi, la această oră, o ciocnire minoră va transforma doi străini în duşmani de moarte. Modalităţile lor de a se distruge unul pe celălalt diferă, dar scopul lor este unul comun: fiecare va încerca în mod sistematic să distrugă viaţa celuilalt într-un efort disperat de a recâştiga ceva pierdut.

Deja ai votat!