LUNI

22:25 PARAMOUNT

Vineri 13 (horror, SUA, 2009) Cu: Derek Mears, Jared Padalecki

Plecat să-şi caute sora dispărută, Clay Miller (Jared Padalecki) se îndreaptă spre codrii întunecaţi ai legendarului Crystal Lake, unde dă peste rămăşiţele putrezite ale unei barăci ascunse printre copaci acoperiţi de muşchi. Iar asta nu e tot ce descoperă Clay, îl mai aşteaptă o supriza în tufişuri. Clay nu ascultă sfaturilor vecinilor, nici ale poliţiei şi se încumetă să înfrunte pădurea cu renumele unui loc blestemat; băiatul pleacă în căutarea surorii lui, Whitney (Amanda Righetti), cu ajutorul unei fete, Jenna (Danielle Panabaker), pe care o cunoscuse într-un grup de elevi amatori de un weekend palpitant. Se pare că toţi vor cunoaşte nişte senzaţii ce depăşesc aşteptările unor puşti în căutare de aventură.

 

 

20:30 PRO CINEMA

Ma scoti din minti (comedie, 1999) Cu: Melisa Joan Hart, Adrian Grenier, Ali Larter

Nicole Maris (Melissa Joan Hart) si Chase Hammond (Adrian Grenier se cunosc inca de mici si locuiesc in acelasi cartier, insa la liceu ei fac parte din lumi diferite. Nicole este sociabila, populara si se imbraca dupa ultimele tendinte in moda, pe când Chase este mai degraba singuratic si nepopular. Nicole nu ar rata pentru nimic in lume o petrecere sau vizionarea unui meci de basketball cu fetele, in timp ce Chase poate fi gasit de cele mai multe ori intr-o cafenea intunecata, impreuna cu prietenii sai, total nepreocupat de vestimentatia sa.  Nicole viseaza sa mearga la balul aniversar cu un jucator de basketball din liceu de care e indragostita, dar chiar in pragul balului, acesta o lasa balta pentru o majoreta. In acelasi timp, iubita nonconformista a lui Chase, Dulcie (Ali Larter), il paraseseste pentru altul. Acum, când amandoi au ceva in comun, Nicole si Chase pun la cale un plan: sa pretinda ca sunt iubiti si sa mearga impreuna la bal ca sa isi faca gelosi fostii. Lucrurile ies exact asa cum planuisera si cei doi isi recapata iubitii, dar intre timp isi dau seama ca persoana pe care o asteptau din totdeauna e mai aproape decat credeau. Astfel, Nicole si Cahde isi parasesc perechile si intre ei incepe o frumoasa poveste de iubire.

 

 

 

21:00 CINEMAX

Prietenii lui Peter (Dramă, Marea Britanie, 1992) Cu: Kenneth Branagh, Emma Thompson, Rita Rudner, Stephen Fry, Hugh Laurie

Pelicula ia în discuție subiecte precum prietenia, mariajul, fidelitatea, materialismul sau depășirea situației-limită în care te aduce pierderea cuiva drag. Comedia “Prietenii lui Peter” este un fel de versiune britanică a lui “The Big Chill” (1983) și este regizată de Kenneth Branagh. Câțiva prieteni se întâlnesc după zece ani de când fuseseră împreună într-o trupă de muzică și comedie de la Universitatea Cambridge. Acum, ei au în jur de 30 de ani, iar cel care inițiază această reuniune este unul dintre ei, Peter Morton (Stephen Fry), cel care moștenise de la tatăl său o proprietate impresionantă. Ideea lui este aceea de a-și invita foștii colegi să petreacă vacanța de Anul Nou la el. De când nu se mai văzuseră, în viața lor se petrecuseră multe schimbări, însă Peter are un secret care îi va șoca pe toți.

 

 

 

17:55 HBO

Trumbo (Dramă, SUA, 2015) Cu: Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Michael Stuhlbarg, Louis C.K.

Dalton Trumbo (Bryan Cranston) este un scenarist al cărui talent îl plasează în elită de la Hollywood. Cu toate acestea, sprijinul deschis pentru munca organizată și calitatea de membru în Partidul Comunist din SUA atrage disprețul personalităților anti-sovietice din industria divertismentului, precum cronicarul Hedda Hopper (Helen Mirren) și actorului John Wayne (David James Elliott). Trumbo este unul dintre cele 10 scenariști citați să depună mărturie în fața Congresului Statelor Unite ale Americii în legătură cu pretinsă propagandă comunistă din filmele de la Hollywood.

Deja ai votat!