MARŢI

19:15 CINEMAX

Un popas (Dramă, Franța, 2016) Cu: Soko, Ariane Labed, Ginger Romàn, Karim Leklou, Andreas Konstantinou

În drum spre casă din Afganistan, o trupă de soldați francezi aflați în permisie se opresc în Cipru timp de trei zile, într-un complex unde vor fi supuși unui proces psihologic de analiză. Acolo, în mijlocul apelor cristaline albastre și mulțimilor de turiști aflați în vacanță, Marine și Aurore – două dintre cele trei femei soldat din unitatea lor preponderent masculină – se confruntă cu furia, traumele și războiul sexelor din armată pe măsură ce se luptă să revină la viața ”normală”. Această dramă – câștigătoarea premiului pentru cel mai bun scenariu în secțiunea Un Certain Regard de la Cannes – reprezintă rara explorare a trăirilor psihologice din război experimentate de femeile soldat.

23:05 HBO

Tomahawkul de os (Western, SUA, 2015) Cu: Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox, Richard Jenkins, Lili Simmons

Un individ aflat în afara legii conduce, în mod accidental, un grup de canibali siniştri către pașnicul oraș Bright Hope. Ajunşi aici, aceştia răpesc mai mulți coloniști, printre care şi soția unui fermier local. Fermierul își ignoră piciorul rupt şi se alătură echipei de salvare formată din şerif, bătrânul său ajutor şi un pistolar cu voinţă de neclintit. Ce urmează după aceasta este o adevărată călătorie în Iadul de pe Pământ, în care eroii noştri vor înfrunta un inamic a cărui cruzime nu cunoaște limite.

21:45 DIGI FILM

Raport special (2002, Acţiune) Cu: Tom Cruise, Max von Sydow, Steve Harris

În anul 2054, criminalitatea a fost complet eradicată din Washington D.C.

Viitorul poate fi prevăzut şi crimele prevenite înainte de a fi comise. În cadrul Departamentului de Justiţie există Pre-Crima, o echipă de elită specializată în combaterea criminalităţii, a căror activitate se bazează pe existenţa unor fiinţe dotate cu darul clarviziunii. Cei trei Vizionari pot vedea în viitor, dând detalii complete despre momentul, locul, victimele şi autorii crimelor. Până acum, ei nu s-au înşelat niciodată.

19:50 TV 1000

Un american linistit (dramă, coprod, 2002) Cu: Michael Caine, Brendan Fraser

În timp ce vietnamezii încearcã să-şi dobândeascã independenţa luptând împotriva francezilor în nord, locuitorii acestui oraş colonial se agaţă de modul lor de viaţă exotic, senzual şi otrãvitor. Cu toate acestea, rãzboiul nemilos a fãcut ca viaţa din oraş să devinã periculoasă. Atunci când Alden Pyle (Brendan Fraser), un tânăr ofiţer american, este gãsit ucis în râul Saigon, nimeni nu se miră, cu atât mai puţin Vigot (Râde Sherbedgia), inspector al poliţiei franceze. El îl convoacã pe Thomas Fowler (Sir Michael Caine), corespondent al jurnalului London Times, pentru a recunoaşte cadavrul. Vigot bănuieşte că Fowler îi ascunde ceva în ceea ce priveşte moartea lui Pyle. Fowler este cel mai în mãsura să-i doreascã moartea lui Pyle, dar este singura persoană care nu este bãnuita de această crimă. Până la urmă, dupã cum îi spune lui Vigot, Pyle era prietenul său.

Deja ai votat!