SÂMBĂTĂ

0

23:50 HBO

Gardienii galaxiei (Acțiune, SUA, 2014) Cu: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper

O aventură epică, plină de acțiune, filmul extinde universul Marvel ducându-l în cosmos unde aventurierul Peter Quill se trezește ținta unei periculoase urmăriri după ce fură un glob cu puteri misterioase dorit de Ronan, un personaj periculos ale cărui ambiții amenință întreg universul. Ca să scape de Ronan, Quill trebuie să formeze o echipă cu patru inadaptați: Rocket, un raton, Groot, un umanoid în formă de copac, Gamora, mortală și misterioasă, și Drax Distrugătorul, mânat de răzbunare. Dar când Peter descoperă adevărata putere a globului și posibila amenințare pe care acesta o reprezintă la adresa galaxiei, el trebuie să ducă o luptă disperată pe viață și pe moarte pentru a salva lumea așa cum o știm.

00:50 CINEMAX

Tom al Finlandei (Dramă, Finlanda, 2017) Cu: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Jessica Grabowsky, Taisto Oksanen, Seumas Sargent

Desenele erotice ale artistului Touko Laaksonen, cunoscut ca Tom al Finlandei, au alimentat fanteziile unei generaţii de bărbaţi homosexuali şi au influenţat arta şi moda înainte să treacă în conştiinţa culturală. Dar cine a fost bărbatul din spatele unor lucrări revoluţionare? Filmul urmăreşte viaţa artistului de la tranşeele din cel de-al Doilea Război Mondial şi societatea finlandeză represivă din anii 1950 până la lupta lui ca să-şi publice lucrările în California unde a fost acceptat în timpul revoluţiei sexuale din 1970. Povestea lui Tom este despre dragoste, curaj şi perseverenţă şi reflectă mişcarea de eliberare a homosexualilor a cărei emblemă a fost reprezentată de lucrările unui artist controversat.

23.00 ANTENA 1

Hotul de cuvinte (dramă, SUA 2012) Cu: Olivia Wilde, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Dennis Quaid, Jeremy Irons

Primul roman publicat de Rory Jansen stârnește o furtună de admirație așa cum se întâmplă o dată într-o generație; lumea literară, dar și imaginația publicului sunt luate cu asalt de acest debut: prietenii o recomandă fără să ezite, criticii literari sunt entuziasmați; peste tot se vorbește despre această carte, iar Rory devine un star al literaturii. Charismatic, talentat, inteligent, tânărul scriitor pare să le aibă pe toate: o viață frumoasă, o soție care îl adoră, o lume întreagă așernută la picioarele sale. Și totul datorită cuvintelor pe care le-a așternut pe hârtie. Dar cui aparțin aceste cuvinte?

20:30 PRO CINEMA

Blonda de la Drept (comedie, SUA, 2001) Cu: Reese Witherspoon, Luke Wilson, Selma Blair, Matthew Davis, Victor Garber, Jennifer Coolidge, Raquel Welch

Elle Woods este genul de fată care are tot ce îşi doreşte: popularitate, frumuseţe şi în plus (sau mai ales) este blondă natural. Este studentă eminenţă, aleasă Miss Iunie şi candidată (cu mari şanse) la titlul de Miss Hawaiian Tropic, iar culoarea ei preferată este, bineînţeles rozul, aşa cum îi stă bine unei blonde cumsecade. Deşi s-ar părea că frumuseţea este cel mai important atu al Ellei, ea îi aduce însă şi una dintre cele mai profunde dezamăgiri: Warner Huntington III, iubitul ei cu sânge albastru, provenind dintr-o familie înstărită de pe coasta de est, şi dă, pur şi simplu, papucii! Elle este blondă, mult prea blondă pentru a se potrivi cu viitoarea sa carieră politică.

Deja ai votat!
se încarcă...