MIERCURI

16:25 TNT

Troia (istoric, coprod, 2004) Cu: Brad Pitt, Eric Bana

De-a lungul timpului, oamenii au purtat războaie. Unele pentru putere, unele pentru glorie, unele pentru onoare – şi altele pentru iubire. În Grecia antică, pasiunea unuia dintre cele mai celebre cupluri ale literaturii, Paris, Prinţul Troiei şi Elena, Regina Spartei, generează un război care va devasta o civilizaţie. Când Paris o răpeşte pe Elena, soţul ei, regele Menelaus, insultat şi cu onoarea distrusă, porneşte în recuperarea soţiei şi în pedepsirea duşmanului. Mândria familială spune că un afront adus lui Menelaus este un afront adus fratelui său, Agamemnon, puternicul rege din Micene, care uneşte imediat toate armatele vaste ale Greciei pentru a o aduce pe Elena înapoi din Troia, pentru a apăra onoarea fratelui său. De fapt, lupta lui Agamemnon pentru onoare este coruptă de aviditatea lui coplesitoare- trebuie să cucerească Troia pentru a câştiga zona egeeană, asigurând astfel supremaţia vastului său imperiu. Fortăreaţă, sub comanda Regelui Priam, apărată de puternicul print Hector , este o citadelă pe care nici o armată nu a reuşit să o înfrângă. Un singur om reprezintă cheia victoriei sau a înfrângerii Troiei- Ahile, considerat unul dintre cei mai mari luptători în viaţă.

13:55 HBO

Cercul (Thriller, SUA, 2017) Cu: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Ellar Coltrane

Filmul este un thriller plin de suspans a cărui acțiune este plasată într-un viitor apropiat, iar rolurile principale sunt interpretate de Emma Watson, Tom Hanks și John Boyega. Când Mae este angajată la cea mai mare companie tehnologică, ea este convinsă că este șansa vieții ei. Ea este încurajată de fondatorul companiei, Eamon Bailey, să se implice într-un experiment revoluționat care împinge granițele intimității, eticii și libertății ei personale. Participarea ei la experiment și fiecare decizie pe care o ia încep să afecteze viețile și viitorul prietenilor, familiei și umanității.

20:30 PRO CINEMA

Listă (acţiune, SUA 2011) Cu: Cuba Gooding Jr., Christian Slater, Cole Hauser, Jonathan LaPaglia, Ginny Weirick, Drew Waters, Sean Cook, Michael Papajohn

Alan Campbell (Cole Hauser) este un afacerist, care a împrumutat nişte bani de la cine nu trebuie şi acum trebuie să îi dea înapoi. Bărbatul spera să primească o promovare pentru a avea bani să returneze suma de bani, însă nu se întâmpla acest lucru deoarece colegul său Brian a primit promovarea mult aşteptată. Când ajunge acasă, descoperă că soţia îl înşeală cu cel mai bun prieten al său. Supărat, se duce într-un bar şi îi povesteşte problemele unui necunoscut. Acesta îşi oferă serviciile de asasin plătit. Crezând că este o glumă, Alan întocmeşte o listă cu cinci persoane pe care le doreşte moartea. A doua zi află că şeful său a fost asasinat şi acum încearcă să îşi avertizeze colegul, care se află pe lista asasinului. Acum Alan porneşte într-o cursă să îl oprească pe asasin să omoare şi restul de persoane de pe listă.

21:00 CINEMAX

Îndoiala (Dramă, SUA, 2008) Cu: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis, Alice Drummond

Vântul schimbării bate în țară, iar școala acceptă primul elev de culoare. Dar când sora James bănuiește că părintele Flynn este nefiresc de atent cu elevul său, un adevărat război începe între directoare și profesor. Cine e vinovat și cine e nevinovat? Este ea prea mult sau prea puțin protectoare? Poate sora Aloysius să lucreze din interiorul sistemului ca să descopere adevărul? Regizorul debutant John Shanley își adaptează magistral propria piesă, iar rezultatul e un film plin de interpretări actoricești extraordinare și de dubii morale răscolitoare care vă vor pune la încercare spiritul și creierul. O poveste despre căutarea adevărului, despre forțele schimbării și despre consecințele devastatoare ale justiției oarbe într-o epocă definită de condamnările morale.

Deja ai votat!