MIERCURI

0

20:30 PRO TV

Legea e lege (acţiune, SUA, 1998) Cu: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes, Robert Downey jr., Kate Nelligan, Joe Pantoliano

Sam este desemnat să escorteze un criminal foarte periculos la o închisoare de maximă securitate, în Misssouri. În acelaşi avion se află şi Mark Sheridan (Wesley Snipes) care este acuzat de FBI pentru două crime, deşi el susţine că este nevinovat. Avionul se prăbuşeşte, iar Sheridan reuşeşte să scape. Sam este informat de către superiorii săi că trebuie să-l prindă pe acesta cu orice preţ. Gerard porneşte în căutarea fugarului, alături de excentricul agent guvernamental John Royce (Robert Downey jr.). Curînd, Gerard începe să se întrebe de ce este atît de important pentru guvern bietul Sheridan, în timp ce acesta din urmă vrea să dovedească, într-o cursă contra cronometru, că nu este vinovat.

23:10 HBO

Va curge sânge (Dramă, SUA, 2007) Cu: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Kevin J. O’Connor, Ciarán Hinds, Dillon Freasier

Extraordinara poveste a lui Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis). Acțiunea este plasată cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX, iar eroul ei este un mâner care primește un pont extraordinar: în Vestul Americii există un orășel care stă pe un ocean de petrol neexploatat. Deși este sceptic, Plainview îl ia pe H.W. (Dillon Freasier), fiul său, și pleacă în acea direcție. Ei bine, Little Boston e un loc în care nu se întâmplă prea multe, singura distracție a celor de aici fiind biserica înființată de Eli Sunday (Paul Dano), un tânăr predicator. Plainview și H.W. dau lovitura, deoarece pământul din zonă chiar este îmbibat cu țiței. Însă, așa cum se întâmplă mai mereu, odată cu bogăția apar și conflictele. Plainview construiește un imperiu și se lasă treptat acaparat de obsesia pentru putere, dar găsește în preotul Eli Sunday un adversar la fel de puternic și de ambițios în ceea ce privește dorința de putere și de bani. Lupta dintre ei ajunge să fie cu adevărat pe viață și pe moarte și îi va urmări pentru totdeauna.

22:30 PRO CINEMA

Regina balului (comedie, SUA 1999) Cu: Rose McGowan, Rebecca Gayheart, Julie Benz, Judy Greer, Ethan Erickson

Ceea ce trebuia sa fie o gluma nevinovata se transforma intr-o adevarata tragedie. Julie, Marcie si Courtney, trei fete foarte populare si prietene foarte bune, o rapesc in joaca pe o alta prietena a lor. Lucrurile iau o turnura dramatica si fata moare. Courtney face tot posibilul pentru a acoperi orice urma a crimei, numai ca reputatia ei sa nu aiba de suferit. Marcie traieste in umbra lui Courtney si o urmeaza pe aceasta in tot ceea ce face. Julie insa vrea sa mearga la politie si sa relateze ce s-a intamplat, iar asta o arunca intr-un razboi deschis cu Courtney.

17:40 CINEMAX

Un anumit tip de tăcere (Dramă, Cehia, 2019) Cu: Eliška Křenková, Jacob Jutte, Monic Hendrickx, Roeland Fernhout, Sigrid Ten Napel

Mia este angajată ca au pair. Ea știe doar că va avea grijă de un băiat în vârstă de 10 ani. Dar prima ei întâlnire cu familia sugerează că va fi nevoită să facă și alte lucruri. Ea trebuie să plătească prețul pentru o viață bună din punct de vedere intelectual și financiar urmând un set de reguli stricte pe care dacă le va încălca, va fi dată afară și trimisă acasă. Totuși, va însemna și să abandoneze un copil pe care vrea să-l ajute și să-și piardă respectul de sine. Filmul de debut al lui Michal Hogenauer examinează puterea unui individ în fața manipulării și nivelul până la care ar merge oamenii ca să facă sacrificii pentru păstrarea respectului de sine.

Deja ai votat!
se încarcă...