Marţi

0

21:30 PRO CINEMA

Faster: Iute ca glonţul (acţiune, SUA, 2010) Cu: Dwayne Johnson, Mauricio Lopez, Jim Gaines, Tom Berenger, Jan Hoag, Courtney Gains

După 10 ani petrecuţi în spatele gratiilor, Driver (Dwayne Johnson) are un singur scop: acela de a-şi răzbuna fratele, omorât în timpul jafului unei bănci. Odată eliberat, nimic nu-l mai opreşte să-i caute pe cei despre care crede ca l-au trădat în trecut. Driver nu este însă singurul pus pe reglat conturi, pentru ca pe urmele sale se afla doi bărbaţi: un poliţist aflat în pragul pensionării şi un asasin nemilos. Aşadar, vânătorul este, în acelaşi timp, vanat. Pe măsură ce acţiunea se desfăşoară, Driver descoperă ca misterul morţii fratelui sau este mult mai adânc, iar noile detalii scoase la iveală sugerează faptul ca lista de oameni pe care el o are este una incompletă.

20:30 PRO CINEMA

Cântec de leagăn (dramă, SUA, 1998) Cu: Jessica Lange, Gwyneth Paltrow, Johnathon Schaech, Nina Foch

După ce Helen (Gwyneth Paltrow) l-a întâlnit pe Jackson Baring a considerat că este cu adevărat norocoasă, căci bărbatul acesta este tot ce-a visat vreodată: este tandru, arătos şi are un viitor strălucit în faţă. După ce Helen rămâne însărcinată, cei doi hotărăsc să se căsătorească şi să se mute în oraşul natal al lui Jackson, în Kilronan. După ce a rămas văduvă, Martha (Jessica Lange), mama lui Jackson, a condus singură imensa proprietate a familiei, iar întoarcerea fiului ei nu poate decât s-o bucure. Însă dragostea pe care o simte Martha pentru Jackson capătă cu timpul accente patologice, care transformă în iad viaţa proaspetei lui soţii.

20:00 PRIMA TV

OSS 117 – Cairo – Cuibul spionilor (comedie, Franța 2006) Cu: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, Aure Atika

Egipt, anul 1955: oraşul Cairo este un adevărat cuib de spioni. Toţi se suspectează şi se tem unii de alţii, toţi complotează împotriva tuturor: englezi, francezi, sovietici, familia regelui căzut în dizgraţie Farouk, care doreşte să-şi recapete tronul, Acvilele lui Keops, secta religioasă care vrea să vină la putere. Preşedintele Republicii Franceze, Domnia-Sa Rene Coty, trimite la faţa locului arma secretă a serviciilor sale secrete, adică pe Hubert Bonisseur de la Bath, supranumit OSS 117, pentru a face ordine în acest “talmeş-balmeş” care sta să degenereze într-un haos total.

23:40 CINEMAX

Mapplethorpe (Dramă, SUA, 2018) Cu: Matt Smith, Marianne Rendón, John Benjamin Hickey, Mark Moses, Carolyn McCormick

Robert Mapplethorpe este cu siguranță unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului XX. Mapplethorpe s-a descoperit pe sine atât din punct de vedere artistic, cât și sexual în New York de-a lungul anilor 1970 și 1980. Filmul explorează viața lui de dinainte ca el și Patti Smith să se mute în faimosul hotel Chelsea, casa unei lumi boeme. Aici începe să-i fotografieze pe locuitori și pe noii săi prieteni, inclusiv artiști, muzicieni, vedete de film și membrii ai comunității S&M. Lucrările lui arată erotismul așa cum nu a mai fost examinat sau arătat vreodată publicului. Filmul subliniază intersecția dintre arta și sexualitatea lui și prezintă eforturile depuse pentru a obține recunoașterea. Producția oferă un portret nuanțat al unui artist aflat în cea mai bună perioadă creativă și scoate în evidență impulsurile nimicitoare care amenință să distrugă totul.

Deja ai votat!
se încarcă...