LUNI

0

22:30 PRO CINEMA

Marea matoleală (comedie, SUA, 2013) Cu: Miles Teller, Skylar Astin, Justin Chon, Sarah Wright, Jonathan Keltz

În ziua în care împlineşte 21 de ani, Jeff Chang (Justin Chon) primeşte vizita prietenilor lui: Casey (Skylar astin) şi Miller (Miles Teller), care încearcă să îl convingă să iasă la o bere în oraş.

20:00 PRIMA TV

În căutarea unui erou (acțiune, S.U.A. 2008) Cu: Cuba Gooding Jr, Norman Reedus, Ray Liotta
În timp ce jelea moartea soției sale, decedată prin înec în urma unui tragic accident de circulație, Liam Case, gunoier de meserie, devine erou atunci când salvează de la moarte o tânără izolată într-o mașină în flăcări. Câțiva ani mai târziu, Liam este implicat într-un jaf armat și cade victimă, împreună cu o angajată a unei bănci, Kayla, în momentul în care unul dintre spărgători îi împușcă. În urma acestui eveniment, Kayla rămâne în comă profundă, însă Liam reușește să se recupereze și începe o răfuială cu criminalul, luându-i urma și ucigându-l. Banda de răufăcători dorește răzbunare și Liam cade pradă sistemului ca urmare a descoperirii unui teribil secret. El descoperă că totul este pe cale să se întoarcă împotriva lui. Filmul reprezintă o poveste despre supraviețuire, despre putere și determinare și despre cât ai de luptat ca, după ce, din erou ai ajuns pe lista de “most-wanted” a poliției, să reușești să te reabilitezi.

00:05 HBO

Erin Brockovich (Dramă, SUA, 2000) Cu: Julia Roberts, Aaron Eckhart, Albert Finney, Marg Helgenberger, Cherry Jones

Filmul este o dramă neconvențională bazată pe evenimente adevărate. Erin Brockovich (Julia Roberts) se află într-o situație dificilă după un accident de mașină, iar avocatul ei, Ed Masry (Albert Finney), nu reușește să-i obțină o înțelegere. Fără bani, fără o slujbă și fără nicio perspectivă, Erin îl imploră pe Ed să o angajeze la firma lui de avocatură. Acolo descoperă o afacere de mușamalizare a unui caz privind contaminarea apei dintr-o localitate ce a cauzat boli grave în rândul oamenilor. Insistența ei și interesul său față de viața lor îi determină pe localnici să o asculte, să aibă încredere în ea și astfel Erin reușește să strângă peste 600 de reclamații. Erin și Ed câștigă cea mai mare sumă plătită în urma unei înțelegeri directe din întreaga istorie a Statelor Unite ale Americii. Julia Roberts a câștigat premiul Academiei Americane de Film pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

22:35 CINEMAX

Crima din Congo (Dramă, Norvegia, 2018) Cu: Aksel Hennie, Tobias Santelmann, Ine F. Jansen, Dennis Storhøi, Tone Danielsen

Primăvară 2009: doi cetățeni norvegieni, Joshua French și Tjostolv Moland, trec granița în Congo de Est. Câteva zile mai târziu, vestea morții șoferului lor se împrăștie și, după niște zile grele ascunși în jungla congoleză, cei doi bărbați sunt capturați. În timpul următoarelor luni, evenimentele din junglă se transformă într-o criză politică și diplomatică – cunoscută sub numele „cazul Congo“. La proces, French și Moland sunt condamnați la moarte pentru spionaj și pentru moartea șoferului lor. Statul norvegian este acuzat că i-a trimis pe bărbați în Congo ca să spioneze statul congolez care cere o compensație de 500 de milioane de dolari.

Deja ai votat!
se încarcă...