MARŢI 20 IULIE

TVR 1

21:30 Omul liniştit (romantic 1952) cu Maureen O’Hara, John Wayne

„Un John Wayne plantând trandafiri și pețind timid, la adăpostul personajului său Thornton, o fată ciudată de prin părțile locului, după ce o viață întreagă acest vajnic Wayne n-a coborât din șa decât să-și adape caii și să împartă dreptate cu colt-ul, în Vestul sălbatic – asta, da, poate stârni senzație printre cei născuți cu Diligența la căpătâi și cu legenda cow-boy-ului în suflet. Tipuri amuzante, colorate, ușor caricaturizate, toate vin spre spectator din inima înduioșată de amintiri a acestui patriarh cu inimă de copil, John Ford.” – Alice Mănoiu

 

CINEMAX

18:45 O minte sclipitoare (Dramă, SUA, 2001) Cu: Russel Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Paul Bettany, Adam Goldberg

Este drama intensă a unui geniu adevărat, a unui matematician în viață, pe nume John Forbes Nash. Chipeșul și excentricul Nash face o descoperire în tinerețe, fiind pe punctul afirmării internaționale. Ascensiunea sa rapidă în stratosfera intelectualității își schimbă,însă, dramatic cursul, când geniul său nativ este sufocat de o boală incurabilă. Înfruntând niște încercări, care i-ar fi pus la pământ pe alții, Nash revine la viață și în activitate datorită ajutorului soției sale, Alicia. Din lupta cu boala, el iese triumfător și primește premiul Nobel în 1994. Ca orice legendă vie, Nash continuă să-și desfășoare munca și astăzi.

 

FILM NOW

20:00 Afacere neprevăzută (comedie 2015) cu Vince Vaughn, Sienna Miller, Nick Frost, Dave Franco

Un proprietar muncitor al unei afaceri mici și cei doi asociați ai săi călătoresc în Europa pentru a încheia cea mai importantă afacere din viața lor. Dar ceea ce începe ca o călătorie de afaceri de rutină o ia razna în orice mod imaginabil și inimaginabil, inclusiv opriri neplanificate la un eveniment cu un fetiș sexual imens și un summit economic global.

 

PRO CINEMA

20:30 Lacrima diavolului (dramă SUA, Canada, 2010) Cu: Tom Everett Scott, Natasha Henstridge, Rena Sofer

În această dramă incitantă, un agent FBI pensionar revine în agenție ca să ajute la rezolvarea cazului unui maniac periculos, cunoscut sub porecla “groparul”, care terorizează Washington.

 

Deja ai votat!