Miercuri, 10 noiembrie

Antena 1

00.30 Indiana Jones si cautatorii Arcei pierdute (1981 aventuri) Cu: Harisson Ford, Alfred Mlina, John Rhys-Davis, Karen Allen. Renumitul arheolog si expert in stiintele oculte, Dr. Indiana Jones este angajat de catre Guvernul SUA sa gaseasca legendara Arca a legamantului care se presupune ca mai pastreaza ascunse tabelele cu cele 10 Porunci. Din nefericire, agenti ai Gestapo-ului, temuta politie secreta nazista sunt si ei pe urmele Arcai. O urmarire plina de suspans incepe din Nepal pana la Cairo iar Indy trece prin tot felul de situatii aparent fara iesire care ii ameninta viata.

 

Tvr 2

21:10 MISTERELE DE PE MARTHA’S VINEYARD (poliţist 2020) Cu: Jesse Metcalfe, Sarah Lind, Eric Keenleyside. După ce şi-a petrecut ani buni din viaţă la vânătoare de infractori, poliţistul Jeff Jackson renunţă la postul lui de detectiv în Boston şi se retrage pe insula Martha’s Vineyard, unde speră să trăiască şi să pescuiască liniştit. Dar lucrurile nu prea merg conform planului, deoarece o barcă explodează în apropierea coastei, făcând o victimă, iar Jackson se trezeşte implicat în anchetă, împreună cu medicul legist local, Zee Madieras.

 

Cinemax

21:00 Canin (Dramă, 2009). Cu: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia, HristTatăl, mama și cei trei copii trăiesc într-o casă la periferie. Casa e înconjurată de gard înalt, iar copiii n-au ieșit niciodată din curte. Au fost educați, distrați și plictisiți în modul care li s-a năzărit părinților că ar fi potrivit, fără nicio influență din lumea exterioară. Cred că avioanele de pe cer sunt jucării și că zombie sunt flori mici, galbene. Singura căreia i se permite să intre în casă e Christina. E gardiană la firma tatălui lor. Acesta programează vizitele pentru ca ea să potolească dorințele sexuale ale fiului. Toată familia o place, dar mai ales fata cea mare. Într-o zi Christina îi face cadou o bentiță brodată cu pietre care strălucesc în întuneric și-i cere ceva în schimb. os Passalis, Mary Tsoni.

 

Warner tv

20:25 Lawrence al Arabiei (aventură 1962) Cu Peter O’Toole, Alec Guinness.

Biografia lui T.E.Lawrence, un tânăr locotenent în armata britanică în timpul Primului Război Mondial ce ajunge să intre în slujba Prințului Feisal, liderul unei armate Arabe. Lawrence decide să stea mereu lângă Feisal și să-l ajute atât cât poate. Aventurile lui sunt descrise de un jurnalist, Jackson Bentley. Bazată pe fapte reale, pelicula prezintă periplul uneia dintre cele mai controversate figuri ale primei jumătăți a secolului XX, aventurierul T.E. Lawrence, ofițer britanic, în întreprinderea sa de a uni triburile arabe și a le obține independența de Imperiul Otoman în timpul Primului Război Mondial, ca și drumul său spre a deveni Lawrence al Arabiei, așa cum l-a reținut posteritatea. Filmul se deschide cu moartea sa, în 1947, pentru a se întoarce în urmă cu 30 de ani, în Arabia. Împrietenindu-se cu Ali Ben El Kharish, unul din conducătorii revoltei, reușește să coaguleze, prin forță și diplomație, triburile arabe, inclusiv pe cele ale prințului Feisal, și, pentru cîțiva ani, armata în fruntea căreia se impune reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru statul turc. Britanicii îl folosesc pentru controlul zonei Suezului, pentru ca ulterior, văzînd succesele repurtate de arabi, să îi considere aliați. După încheierea războiului devine evidentă imposibilitatea menținerii unității triburilor, astfel că Lawrence sfîrșește prin a se retrage din viața publică.

Deja ai votat!