Recomandări, marţi 23 noiembrie

Tvr 1

22,10 Django trage primul ( Western 1966) Cu: Glenn Saxson, Evelyn Stewart, Fernando Sancho.

În Silver Creek, un orăşel izolat în mjlocul deşertului, îşi face apariţia un călăreţ singuratic care poartă cu el trupul tatălui său mort. Misteriosul pistolar, poreclit Django, află că bătrânul, pe capul căruia fusese pusă o recompensă, era de fapt nevinovat. Următorul pas este să-i pedepsească pe fostul partener de afaceri al tatălui şi pe vânătorul de recompense care l-au ucis.

 

ProCinema

22:45  Tăcere (drama 2016) Liam Neeson, Andrew Garfield, Adam Driver

Mult așteptatul film despre credinţă şi religie al reputatului regizor Martin Scorsese, „Silence” este povestea a doi misionari portughezi care pornesc într-o călătorie periculoasă în Japonia secolului al XVII-lea în căutarea mentorului lor dispărut şi pentru a răspândi creştinismul. În acea perioadă, conducerea japoneză şi elita samurailor erau hotărâte să eradicheze creştinismul în toate formele ei. Adepţii erau vânaţi şi torturaţi, forţaţi să renunţe la credinţă sau ucişi în chinuri groaznice.

Scenariul filmului este scris de Scrosese împreună cu Jay Cocks şi are la bază romanul publicat de Shusaka Endo în 1966 care pune sub semnul întrebării lipsa răspunsului divin în faţa suferinţei umane.

 

FilmNow

21:35 The Revenant: Legenda lui Hugh Glass (2015 Aventuri) Leonardo DiCaprio, Domhnall Gleeson, Tom Hardy, Will Poulter

The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acțiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este prins de un urs grizzly și sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăște, deși mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

 

Hbo

21:55 O doză de fericire (Dramă 2019) Cu: Valentina Karoleva, Dimitar Nikolov, Aleksandar Aleksiev, Assen Blatechki, Lydia Indjova

Filmul spune povestea adevărată a jurnalistei Vesela Toteva (interpretată de fiica ei, Valentina Karoleva). În timpul anilor 1990, drogurile erau la îndemâna oricui în Bulgaria. Un film despre căutarea fericirii, dar găsirea iadului deoarece Fericirea, exact ca Diavolul, are multe fețe. O poveste de dragoste îi dă viața peste cap și, în același timp, i-o distruge. Totuși, membrii familiei ei sunt mereu alături de ea și o ajută în momentele dificile. Bazat pe cartea „Fall and Salvation: The Confession of a drug addict” (2016) scrisă de Vesela Toteva.

Deja ai votat!