Recomandări, joi 16 decembrie

Antena 1

23.30 Frumuşica (1990 comedie romantica) Cu: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander, Hector Elizondo

Edward Lewis, un bărbat bogat care nu-şi mai poate dori nimic de la viaţă, întâlneşte întâmplător o femeie de moravuri uşoare, de care se îndrăgosteşte. Tânăra învaţă alături de el cum să se îmbrace, cum să mănânce elegant şi cât de frumoasă este muzica de operă. Dar va dura acest incredibil vis de Cenuşăreasă

 

Tvr 2

21,10 Triumful spiritului (Dramă 2000) Cu: Hallie Eisenberg, Alison Elliott, David Strathairn, Kate Greenhouse

Dramă, adaptare a piesei de teatru „The Miracle Worker”, de William Gibson, şi a autobiografiei lui Helen Keller, „The Story of My Life”. La sfârşitul anilor 1880, pe o plantaţie din Alabama, soţii Keller nu reuşesc să comunice cu fetiţa lor de şapte ani, Helen, care nu vede şi nu aude de la vârsta de 19 luni, ca urmare a unei boli grave. Prizonieră într-o lume de întuneric şi tăcere, fetiţa se exprimă doar prin ţipete şi crize de nervi, spre disperarea părinţilor. Cea care le vine în ajutor este tânăra profesoară Anne Sullivan, neresemnându-se cu ideea că Helen e doar un „copil sălbatic” demn de milă. Anne o învaţă pe micuţa ei elevă limbajul semnelor, scriindu-i cuvintele în palmă, ajutând-o să facă legătura dintre obiecte şi numele lor şi deschizându-i drumul către o viaţă normală. Anne Sullivan şi Helen Keller au rămas prietene pe viaţă, iar Helen a studiat la Harvard, ajungând o scriitoare prolifică şi militantă pentru drepturile femeilor şi ale persoanelor cu handicap.

 

ProTv

22:15 Maleficent (aventura 2014) Cu Angelina Jolie, Elle Fanning.

Frumoasa și tânăra Maleficent trăiește o viață idilică în pașnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii și o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră. Setea de răzbunare o împinge pe Maleficent ca, ani mai târziu, să arunce un crunt blestem pe Aurora, fiica succesorului la tron a regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora crește, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deține cheia unui viitor pașnic al întregului ținut.

 

FilmNow

22:00 Cimitirul animalelor (2019 Thriller) Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow.

Louis Creed, soția lui, Rachel, și cei doi copii, Gage și Ellie, se mută într-un orăsel liniștit unde sunt întâmpinați de un cimitir de animale aflat în imediata apropiere a noii lor case. După moartea tragică a pisicii familiei, care este lovită de un camion, Louis decide să îngroape animalul în misteriosul cimitir de animale. Locul acela, însă, nu este ceea ce pare, iar familia Creed va primi o lecție groaznică.

Deja ai votat!