spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTUSR cere în stradă demisia şefilor de la apă (video)

USR cere în stradă demisia şefilor de la apă (video)

Organizația din Botoșani a Uniunii ,,Salvați România” (USR) a întreprins astăzi o nouă acțiune prin care a vrut să tragă un semnal de alarmă referitor la haosul de la Nova Apaserv.

Astfel, aproximativ 20 de membri ai USR s-au adunat în faţa Consiliului Judeţean, unde au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele parțiale ale petiției prin care se cere demisia şefilor societăţii de apă. Această campanie de strângere de semnături a fost demarată în urmă cu două luni ca urmare a situației critice de la Nova Apaserv.

,,Colegii din USR au vorbit până acum față în față cu peste 1.500 de botoșăneni atât din municipiu, cât și din localitățile importante ale județului. Peste 70% dintre ei au semnat, ajungând astăzi să depășim pragul de 2.000 de semnături. 1.000 au fost strânse online, pe site-ul  https://schimba-apa.ro/, și încă 1.000 de semnături au fost strânse de voluntarii USR vorbind cu oamenii din județ”, a spus Raluca Ștefania Curelariu, consilier local și vicepreședinte USR Botoșani.

Situație fără precedent

Raluca Curelariu susține că 70% dintre cei pe care i-a abordat  au spus că situația de la Nova Apaserv este una critică și într-adevăr se impune o schimbare. Mai mult decât atât, chiar angajați ai societății cu o vechime de 15 ani au semnat petiția și s-au plâns celor de la USR despre situația dificilă și fără precedent cu care se confruntă.

,,Am rămas stupefiată când am citit proiectul de hotărâre de Consiliu Județean de la finalul lui august, când doamna Federovici ne spunea și semna acel proiect că pentru a continua oferirea de servicii optime pe partea de apă și canalizare e necesară mărirea indemnizației membrilor din Consiliul de Administrație, asta a fost soluția găsită ca să avem servicii mai bune”, a precizat Curelariu în cadrul conferinței de presă din fața Consiliului Județean.

Petiție online pentru demiterea managerilor

Reprezentanții USR au solicitat de mai multe ori explicații de la Consiliul Județean și de la conducerea Nova Apaserv cu privirea la nedreptățile salariale și lipsa de profesionalism care afectează calitatea serviciilor oferite, însă nu au primit răspunsurile dorite.

În încercarea de a rezolva aceste probleme, USR continuă strângerea de semnături pentru demiterea conducerii de la Nova Apaserv. Botoșănenii sunt îndemnați să semneze petiție electronică disponibilă pe site-ul campaniei https://schimba-apa.ro/. Site-ul campaniei prezintă principalele probleme cu care se confruntă cetățenii din cauza managementului defectuos al operatorului de apă și propune soluții concrete pentru îmbunătățirea situației.

,,O rugăm din nou pe doamna Federovici să se trezească și să realizeze că situația de la Nova Apaserv este mai mult decât critică”, a fost apelul Ralucăi Curelariu.

Membrii USR și-au continuat acțiunea din fața Consiliului Județean prin oraș. Scopul acestora a fost să ,,marcheze” fiecare groapă a celor de la Nova Apaserv și să discute pe cât posibil cu botoşănenii.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...