luni, iunie 16, 2025
AcasăRețeta ZileiTarte cu brânză de capră şi mere

Tarte cu brânză de capră şi mere

Ingrediente: 1 aluat foietaj, 2 mere,100 gr brânză de capră, o lămâie, 2 vârfuri cuţit anason măcinat, 5 linguri miere, 40 gr unt

 

Mod de preparare: Din aluatul foietaj decongelat se decupează 3 discuri. Brânza de capră se freacă cu o lingură de miere şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Merele se curăţă şi se feliază. Încingeţi cuptorul la 190C şi lăsaţi şi tava în cuptor. Într-o tigaie se topeşte untul. Se adaugă anasonul, feliile de mere şi se călesc. Se adaugă mierea şi coaja rasă de la 1/2 de lămâie. Se fierbe sosul până când arată ca un sirop. Rulaţi marginea fiecărui disc de aluat spre interior şi presaţi-o cu dinţii unei furculiţe. Adăugaţi deasupra crema de brânză şi felii de mere. Lăsaţi siropul de pe mere în tigaie. Aşezaţi fiecare tartă pe hârtie de copt. Puneţi cu grijă tartele în tavă fierbinte şi coaceţi la 190°C. Scoateţi tartele din cuptor şi presăraţi peste mere un strop de anason măcinat. Repartizaţi deasupra siropul din tigaie reîncălzit.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
23.3 °
50 %
3.3kmh
99 %
lun
29 °
mar
23 °
mie
24 °
J
25 °
vin
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

După câte materiale au rămas, mai e un pic și se termină.

EDITORIAL

Este limpede că, indiferent cine și cum va ajunge la Palatul Victoria, dacă viitorul guvern nu aplică imediat și fără concesii măsurile pe care...

EPIGRAMA ZILEI

Eu îmi apăr bogăția Funcția, contul și neamul Și de-aceea am pus hamul Pe voi și pe România...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...