vineri, martie 29, 2024
AcasăSportJocuri Olimpice închise în ploaie

Jocuri Olimpice închise în ploaie

Festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio a avut loc sub o ploaie torenţială.

 

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost declarate închise de către preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, la finalul ceremonia de închidere, desfăşurată în noaptea de duminică spre luni, sub o ploaie insistentă, pe Stadionul Maracana.

În debutul ceremoniei, după o incursiune în muzica şi dansul tradiţional brazilian, şi după intonarea imnului Braziliei de către 27 de copii, au pătruns în arenă purtătorii drapelelor delegaţiilor participante şi apoi, spre deosebire de ordinea alfabetică obişnuită, sportivii participanţi au intrat pe Maracana amestecat, simbol al diversităţii.

A fost inaugurat cu acest prilej canalul de televiziune al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).  Un moment tradiţional care a urmat spectacolului a fost premierea probei masculine de maraton, de către preşedintele CIO, Thomas Bach, şi de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), Sebastian Coe. Au fost prezentaţi noii membri ai Comisiei Sportivilor din cadrul CIO, Britta Heidemann, Daniel Gyurta, Ryu Seung-min, Sarah Walker şi Elena Isinbaeva.  Solistul Lenine a interpretat o melodie în semn de recunoştinţă faţă de voluntarii care au ajutat la buna desfăşurare a Jocurilor de la Rio.

 

Super Mario va patrona următoarea Olimpiadă

A urmat intonarea imnului Greciei, leagănul Jocurilor Olimpice, iar apoi după acordurile imnului olimpic, primarul oraşului Rio de Janeiro, Leandro Paes, steagul olimpic a fost înmânat, de către Thomas Bach, guvernatorului oraşului Tokyo, Yuriko Koike. Tokyo va găzdui ediţia viitoare a Jocurilor Olimpice, în 2020, astfel că s-a intonat şi imnul Japoniei cu acest prilej, iar apoi a avut loc o prezentare „high tech” a ediţiei de peste patru ani, semnată de Comitetul Tokyo 2020, prim-ministrul nipon Shinzo Abe apărând pe Maracana „direct” dintr-un joc video.

Carlos Nuzman, preşedintele Comitetului de organizare Rio 2016, a spus în discursul său că este mândru de Jocurile Olimpice organizate la Rio, care au făcut din metropola braziliană un loc mai bun. „Jocurile au arătat că fiii Braziliei nu fug de luptă”, a subliniat Nuzman, care a amintit astfel provocările cu care s-au confruntat organizatorii. Le-a mulţumit voluntarilor şi sportivilor – „eroii olimpici”, care au scris o nouă pagină în istoria sportului. „Rio a scris istorie pentru totdeauna”, a arătat Nuzman, urând succes organizatorilor ediţiei viitoare, Tokyo 2020.
Flacăra olimpică stinsă pe ritmuri de carnaval

 

Preşedintele CIO, Thomas Bach, le-a mulţumit locuitorilor din Rio pentru ospitalitate pe parcursul celor 16 zile ale competiţiei polisportive. „Jocurile au demonstrat că diversitatea este o bogăţie a întregii lumi”, a precizat Bach. A mulţumit organizatorilor, federaţiilor olimpice, sponsorilor, voluntarilor, sportivilor, care au uimit lumea cu performanţele lor incredibile. „Au fost Jocuri minunate în Cidade Maravilhosa (n.r. – Oraşul Minunat, supranume cu care este cunoscut Rio)”, a mai arătat Bach. Preşedintele CIO a anunţat că locuitorilor din Rio le este decernată Cupa Olimpică, prin intermediul a şase reprezentanţi.  Thomas Bach a declarat apoi Jocurile de la Rio închise şi a chemat tineretul lumii să se reunească peste patru ani la Tokyo.  Stingerea flăcării olimpice şi Jocurile de artificii au pus punct ceremoniei de închidere a Olimpiadei de la Rio, pe ritmuri de carnaval.

tabel

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...