Medalie de bronz la Jocurile Paralimpice

0

Judoka Alex Bologa a cucerit prima medalie pentru delegaţia României la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, bronz la categoria 60 de kilograme, ieri, după ce l-a învins în meciul decisiv pe uruguayanul Henry Borges, prin ippon.

În optimi, Bologa a trecut de sud-coreeanul Lee Minjae, în sferturi a câştigat în faţa algerianului Mouloud Noura, campionul mondial, dar a cedat apoi în semifinala cu japonezul Makoto Hirose.

În meciul pentru bronz, Bologa l-a învins după doar 19 secunde pe Borges, reuşind un procedeu Okuri-eri-jime.

Preşedintele interimar al COSR, Nicu Vlad, a declarat ieri că şi premierea lui Alex Bologa ar trebui dublată, la fel ca şi în cazul celorlalţi medaliaţi. „Toţi sportivii care obţin rezultate la Jocurile Olimpice mi se pare normal să fie trataţi cu aceeaşi unitate de măsură. Aşa că şi la el va fi dublat”, a explicat Nicu Vlad, cel care va ocupa în următoarele 60 de zile funcţia de preşedinte interimar al COSR.

La tenis de masă, Dacian Makszin a fost învins de germanul Thomas Schmidberger cu 3-0 (11-2, 11-3, 11-6). Makszin va juca astăzi al doilea meci din grupa preliminară, cu thailandezul Anurak Laowong. Primii doi se vor califica pe tabloul principal.

La înot, Naomi Ciorap a fost înregistrată cu al 19-lea timp la 100 de metri fluture (categoria S13), un minut, 22 de secunde şi 55 de sutimi, doar primele opt calificându-se în finală.

România participă la Jocurile Paralimpice de la Rio cu 12 sportivi, care vor evolua la şase sporturi.

Deja ai votat!
se încarcă...