Legia Varşovia anchetată de UEFA

0

Fanii campioana Poloniei au realizat la revenirea în Liga Campionilor una dintre cele mai spectaculoase coregrafii.

 

UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul Legia Varşovia – Borussia Dortmund din prima etapă a Grupei F a Ligii Campionilor, informează lequipe.fr.

Polonezii vor fi judecaţi la 28 septembrie pentru „comportamentul rasist al suporterilor, folosirea de mijloace pirotehnice şi aruncarea de diferite obiecte de către fani”. Şi oaspeţii sunt în vizorul forului european pentru folosirea de materiale pirotehnice şi aruncarea de de diferite obiecte de către fani.

Borussia Dormund a învins, marţi seară, la Varşovia, cu scorul de 6-0, Legia. Deşi pe teren meciul a fost la discreţia nemţilor, în tribune fanii polonezi au făcut un adevărat spectacol, marcând revenirea favoriţilor în Liga Campionilor după 21 de ani. „Guess who’s back?” (n.r. – Ghici cine s-a întors?) a fost mesajul coregrafiei, aluzie la lunga aşteptare între cele două participări în faza grupelor, iar întreaga peluză a fost acoperită de o pânză ce înfăţişa un ultras al Legiei ce ţinea în mână bileţelul cu numele echipei de la tragerea la sorţi a fazei grupelor. În plus, polonezii au „aprins” întreaga peluză cu zeci de torţe.

Spectacolul pirotehnic nu a lipsit nici din galeria Borussiei Dortmund. Polonezii au încercat să îi atace pe rivalii germani, iar forţele de ordine i-au oprit cu greu pe „ultraşii” Legiei, fiind nevoiţi să folosească gazele lacrimogene.

Deja ai votat!