spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăSportUngurii fac marcaj strâns la Fülöp

Ungurii fac marcaj strâns la Fülöp

În timp ce selecţionerul României îşi permite să-l ignore pe golgeterul Ligii I, István Fülöp, cel al Ungariei face eforturi pentru a-l aduce la naţională. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani este aproape de a obţine cetăţenia maghiară şi un loc în naţionala vecinilor, fiind intens monitorizat de forul de la Budapesta.

Atacantul FC Botoşani, István Fülöp a dezvăluit ieri pentru „Monitorul de Botoşani” că numără zilele până la obţinerea cetăţeniei maghiare care i va da astfel posibilitatea să joace în naţionala Ungariei.

Golgeterul la zi al Ligii I a s-a arătat indignat de faptul că a fost trecut cu vederea şi de această dată de selecţionerul României, Cristoph Daum care a anunţat lotul lărgit pentru dubla pe care „tricolorii” o vor susţine la începutul lui octombrie cu Armenia şi Kazahstan. „A fost anunţat lotul? Nici nu ştiam. Nu ştiu ce să spun, dar chiar am avut realizări, iar jocul meu cred că mă îndreptăţea să sper la o chemare. Nu sunt dorit, nu-i nimic. Poate data viitoare, dar să nu fie prea târziu, pentru că în scurt timp voi primi cetăţenia maghiară. Sunt foarte intens monitorizat de maghiari şi dacă voi fi chemat la naţionala Ungariei nu voi refuza”, a declarat István Fülöp.

Golgeterul Ligii I susţine că a solicitat cetăţenia atât pentru el cât şi pentru soţia, copilul şi fratele său care evoluează la FC Botoşani. „Atât în iarna anului trecut, cât şi în vară am fost în discuţii cu un club din Ungaria care m-a dorit foarte mult, însă am optat pentru FC Botoşani. Am spus că e bine să am şi cetăţenia maghiară, pentru că niciodată nu se ştie ce va fi. Evoluţiile mele m-au adus şi în atenţia celor din Ungaria. Mi-a spus cineva că sunt monitorizat de cei de la naţională şi nu ar fi o surpriză ca odată cu cetăţenia să primesc şi convocarea”, a adăugat golgeterul Ligii I.

În şase jocuri disputate în acest sezon pentru FC Botoşani István Fülöp şi-a trecut în cont şapte goluri şi un assist, fiind golgeterul la zi al Ligii I.

Elevul lui Leo Grozavu a marcat în fiecare meci în care a fost prezent pe teren în ediţia din acest an a Ligii I, excepţie făcând partida cu Steaua. În jocurile cu Gaz Metan şi ASA Târgu Mureş, István Fülöp nu a bifat niciun minut fiind accidentat.

Naţionala Ungariei este pe locul 20 în clasamentul FIFA, cu 12 locuri mai sus decât cea a României. Deşi în preliminariile Euro 2016 a avut un parcurs mai slab decât „tricolorii”, terminând pe locul trei în grupă, la turneul final ungurii au fost o surpriză plăcută, câştigând Grupa F din care au mai făcut parte Islanda, Portugalia (echipa care a devenit campioană europeană) şi Austria. Ungaria a fost eliminată în optimi de către Belgia.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
12.6 °
10.6 °
66 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...