vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportTrei românce în optimi la Seul

Trei românce în optimi la Seul

Begu, Niculescu şi Ţig au pătruns între cele mai bune 16 jucătoare ale turneului găzduit de capitala Coreei de Sud.

 

Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat fără emoţii în optimile de finală ale turneului de tenis de la Seul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Irina Begu a dispus, ieri, de Su Jeong Jang (Coreea de Sud), cu 6-2, 6-1. Begu, principala favorită şi deţinătoarea titlului, s-a impus într-o oră şi 12 minute în faţa unei adversare de 21 de ani, aflată pe locul 186 WTA. De-a lungul meciului, românca a comis trei duble greşeli şi a avut un procentaj de 48 la sută la primul serviciu. Begu a avut 15 şanse de break, dintre care a concretizat şapte şi a cedat de două ori pe propriul serviciu.

Irina Begu (26 ani, 23 WTA) urmează să joace în optimi cu Jana Cepelova (Slovacia). Cepelova (23 ani, 102 WTA) a câştigat singurul meci direct, în 2013, în calificări la Cincinnati, cu 6-2, 6-2.

Tot ieri, Monica Niculescu s-a calificat în turul secund după 6-3, 6-0 cu cu japoneza Eri Hozumi Niculescu (28 de ani, 55 WTA), a cincea favorită, a încheiat conturile în 59 de minute în faţa unei adversare de 22 de ani (197 WTA), care a venit din calificări. Românca o va înfrunta în optimi pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), victorioasă cu 6-3, 6-2 în faţa polonezei Katarzyna Piter.

Niculescu şi Schmiedlova (22 ani, 99 WTA), câştigătoare a turneului WTA de la Bucureşti în 2015, s-au confruntat până acum de două ori, în 2014, de fiecare dată impunându-se reprezentanta ţării noastre, în primul tur la la Shenzhen, cu 4-6, 6-1, 6-3, şi la Florianopolis, cu 6-0, 4-6, 6-2.

Luni Patricia Ţig s-a impus cu 2-6, 7-5, 6-4 în faţa neozeelandezei Marina Erakovic în primul tur, astfel că România a ajuns în optimi cu toate cele trei reprezentante ale sale, care şi-au asigurat câte un cec de 3.310 dolari şi 30 puncte WTA.

Patricia Ţig o va întâlni în optimi pe Kirsten Flipkens (Belgia, 58 WTA), care a trecut în trei seturi, 5-7, 6-2, 6-2, de Kristyna Pliskova (Cehia, 97 WTA). Favorita a şasea a turneului a avut nevoie de o oră şi 54 de minute pentru a se califica în optimi. Întâlnirea dintre Ţig şi Flipkens este prima, astfel că ea este deschisă oricărui rezultat, în ciuda diferenţei de clasament în favoarea belgiencei.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...