vineri, martie 29, 2024
AcasăSportDaum se teme de terenul din Kazahstan

Daum se teme de terenul din Kazahstan

Selecţionerul echipei naţionale speră ca jucătorii să se adapteze repede la gazonul sintetic.

 

Christoph Daum a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că antrenorul Poloniei, Adam Nawalka, s-a arătat fericit de faptul că a obţinut un punct pe terenul sintetic din Kazahstan, dar a precizat că, în ciuda faptului că gazonul reprezintă o problemă, România are nevoie de toate cele trei puncte din meciul programat la 11 octombrie pe Astana Arena.

„Dacă vorbesc prea mult, gazonul artificial poate deveni o problemă pentru noi. Aşa că este mai bine să vorbesc mai puţin. Mâine (n.r. – astăzi) vom merge la Buftea să ne antrenăm pe terenul artificial. Apoi ne vom antrena de două ori în Kazahstan pe gazon artificial. Eu cerusem să ne pregătim de două ori pe stadionul pe care se va juca meciul, dar au refuzat. Aşa că ne vom pregăti o dată pe stadion şi o dată pe alt teren, care ar trebui să fie similar, dar probabil nu va fi aşa. Am vorbit cu selecţionerul Poloniei, Adam Nawalka, şi el mi-a spus că după meciul din Kazahstan este fericit numai pentru faptul că jucătorii lui au ieşit de pe acel teren fără accidentări. Şi mai este fericit că a plecat din Kazahstan cu un punct (n.r. – Kazahstan – Polonia 2-2). La fel, Joachim Löw mi-a spus după un meci al Germaniei că important este să te întorci de acolo cu unu sau trei puncte”, a spus Daum.

Selecţionerul nu vrea însă să se gândească prea mult la partida cu Kazahstan, precizând că importantă este următoarea, cea programată la 8 octombrie, cu Armenia. „Întotdeauna obiectivul nostru este maximum de puncte. Dar asta nu pot garanta, pot garanta doar faptul că vom munci foarte mult şi vom face totul pentru a pregăti cât mai bine echipa. Aşa am făcut şi cu Muntenegru, iar la finalul zilei putem spune că aveam nevoie doar de puţin noroc. Am văzut echipele mici la Euro 2016, fizic stau foarte bine, iar tactic sunt bine organizate. Aşa că vom avea destul de multe dificultăţi în Armenia. Dar sunt convins că vom găsi soluţii pentru a câştiga acest meci şi apoi ne vom concentra şi pe cel din Kazahstan. O luăm pas cu pas”, a spus el.

Întrebat dacă îşi face griji că poate fi demis în cazul unor eşecuri în meciurile cu Armenia şi Kazahstan, Daum a răspuns: „Atunci când eşti antrenor de fotbal lucrezi în baza unui contract determinat. Nu ştii niciodată când se va sfârşi. Când am venit aici nu ştiam prea multe despre fotbalul românesc. Şi acum când mă întâlnesc cu alţi antrenori mă întreabă cum este fotbalul românesc. Iar eu îi rog să numească măcar un jucător din naţionala României. Unii dintre ei spun de Nicu Stanciu, iar apoi se opresc. Deci este nevoie de un restart, dar în acelaşi timp trebuie să obţinem cele mai bune rezultate. Oricum ar fi, eu îmi voi urma drumul. Nu voi fi extrem de încântat dacă vom câştiga, nu voi crede că sunt cel mai bun antrenor, aşa cum nu voi dispărea dacă vom avea parte de o dezamăgire”.

Tehnicianul german a menţionat că nu are o problemă cu antrenorii români care l-au criticat după egalul, scor 1-1, cu Muntenegru de la Cluj-Napoca. „Nu este nicio problemă pentru mine. Eu am relaţii bune nu numai cu jucătorii români, ci şi cu unii antrenori. Nu cu toţi, pentru că aşa se întâmplă în viaţă”, a explicat selecţionerul.

Reprezentativa României se pregăteşte la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia până mâine, 7 octombrie, când este programată plecarea în Armenia. Întoarcerea în ţară va avea loc imediat după partida din Kazahstan.

 

„Tricolorii” şi-au aflat brigăzile de arbitri

 

„Tricolorii” au aflat cine-i va conduce la centru în meciurile cu Armenia şi Kazahstan, din preliminariile pentru Cupa Mondială din Rusia.

Partida dintre Armenia şi România va fi condusă la centru de rusul Vladislav Bezborodov. În vârstă de 43 de ani acesta a arbitrat Steaua – Aalborg 6-0, în 2014.

Jocul cu Kazahstan care se va disputa pe 11 octombrie va fi condus la centru de portughezul Manuel de Sousa. În vârstă de 41 de ani, De Sousa este o mai veche cunoştinţă a românilor. Acesta a arbitrat Heernveen – Rapid 4-0, Steaua – Twente 1-1 şi Inter – Vaslui 2-2.

Echipa naţională a României întâlneşte în deplasare selecţionatele Armeniei, 8 octombrie, şi Kazahstanului, 11 octombrie, în cadrul preliminariilor CM 2018.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...