vineri, martie 29, 2024
AcasăSportTyson Fury renunţă la titlurile mondiale

Tyson Fury renunţă la titlurile mondiale

Tyson Fury a renunţat la titlurile de campion mondial la categoria grea în versiunile WBO şi WBA, „cu efect imediat”, pentru a se concentra asupra „tratamentului său medical şi reabilitării sale”, potrivit unui comunicat difuzat ieri de promotorul său, Hennessy Sports, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Pugilistul de 28 de ani a mărturisit că a luat „multă cocaină” din cauza depresiei şi urma să fie deposedat de titlurile mondiale după ce a anulat de două ori meciul cu fostul campion ucrainean Vladimir Kliciko. „Cred că e corect şi cinstit, şi bine pentru box, să păstrezi titlurile active şi să permiţi altor pretendenţi să lupte pentru centurile vacante, pe care le-am câştigat şi păstrat cu mândrie. Am câştigat aceste titluri în ring şi cred că trebuia să le pierd tot în ring, dar sunt incapabil să mi le apăr în acest moment”, a afirmat Fury într-un comunicat.

„Tyson va reveni mai puternic şi, indiferent de obstacole, vom face totul pentru a-şi recupera ceea ce este al lui de drept”, a spus, la rândul său, Peter Fury, unchiul şi antrenorul pugilistului, declarându-se de ceea ce a realizat până acum nepotul său.Ieri, Tyson Fury, a fost suspendat de Corpul de control al boxului britanic, până la finalizarea investigaţiilor privind acuzaţiile de dopaj şi problemele de sănătate de care suferă sportivul, informează BBC.

Depistat pozitiv la cocaină pe 22 septembrie, Fury anunţase recent că renunţă la meciul prevăzut pe 29 octombrie cu Vladimir Kliciko, declarându-se „inapt din punct de vedere medical”, fără alte precizări.

Fury anulase deja o primă tentativă de revanşă în iulie, din cauza unei accidentări la gleznă.

Prevăzut să aibă loc la Manchester, acest nou meci între cei doi „grei” era foarte aşteptat în lumea boxului, după ce Fury l-a învins surprinzător pe Kliciko la puncte, pe 28 noiembrie 2015, la Düsseldorf (Germania), câştigând centurile de campion mondial WBA, WBO şi IBF. Ulterior a pierdut titlul IBF deoarece a acceptat să îi acorde revanşa ucraineanului în loc să întâlnească challenger-ul desemnat de International Boxing Federation, Viaceslav Glazkov.

Pe 3 octombrie, imprevizibilul boxer britanic şi-a anunţat retragerea din activitate într-un mesaj postat pe Twitter, asupra căruia a revenit câteva ore mai târziu, afirmând că făcut o farsă presei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...