Astra vrea bani de la Şumudică

Antrenorul va trebui să plătească pentru a pleca de la echipa campioană înainte de terminarea contractului.

 

Situaţia de la Astra Giurgiu devine din ce în ce mai tensionată. Marius Şumudică se află într-un conflict de la distanţă cu Dani Coman şi vrea să plece de la Giurgiu, iar conducerea îi cere bani pentru a-l „elibera”.

Antrenorul de 45 de ani s-a întâlnit de mai multe ori cu şefii campioanei pentru a pune la punct detaliile despărţirii, dar cele două părţi nu au ajuns la un punct comun, astfel că Şumudică va face deplasarea în Cehia, pentru meciul cu Viktoria Plzeň, din etapa a treia a grupelor Ligii Europa.

În acest context, Dolce Sport anunţă că şefii Astrei i-au transmis antrenorului că trebuie să plătească nu mai puţin de 100.000 de euro pentru a pleca de la echipă. De altfel, în contractul semnat de cele două părţi este stipulată o clauză conform căreia Astra Giurgiu trebuie să-i plătească lui Şumudică 150.000 de euro pentru a-l da afară, iar antrenorul trebuie să scoată din buzunar aceeaşi sumă dacă doreşte rezilierea unilaterală a contractului.

Marius Şumudică a confirmat că şefii Astrei i-au cerut să plătească 100.000 de euro pentru a pleca, dar spune că nu ia în calcul această variantă şi că rămâne la echipă pentru a vedea ce se întâmplă: „Mi s-a propus să achit o sumă pentru a pleca şi nu am acceptat. Este vorba despre banii mei, mi-am câştigat un drept prin obţinerea trofeului. Continuăm aşa, să vedem ce se întâmplă! Eu respect ce mi-a transmis conducerea. Mi s-a spus să antrenez, asta fac”, a spus Şumudică.

Președintele Astrei, Dani Coman, l-a luat în vizor și pe Marius Şumudică, pe care îl vede vinovat pentru situația dezastruoasă din clasament. „Eu sper să înțeleagă că trebuie să redreseze această echipă. El a adus cea mai mare performanță a Astrei, dar tot cu el antrenor am ajuns în situația în care suntem. Ar fi păcat pentru viitorul lui să plece în acest moment. Dacă tot își dorește să plece, ar trebui să redreseze echipa, abia după să se gândească la altceva”, a declarat Dani Coman.

Marius Şumudică va merge la Plzeň, urmând ca în zilele următoare să aibă loc o nouă întâlnire şi e posibil să nu mai vină cu echipa la Botoşani. În cazul în care Astra va scăpa de Şumudică, giurgiuvenii îl au ca primă opţiune de înlocuire pe Daniel Isăilă (44 de ani).

Deja ai votat!