Marocul şi Tunisia merg la Mondiale

0

Creşte numărul echipelor care vor participa la marea sărbătoare a fotbalului din Rusia.

 

Naţionalele de fotbal ale Marocului şi Tunisiei s-au calificat la Cupa Mondială 2018 din Rusia, după meciurile pe care le-au jucat sâmbătă în preliminariile zonei africane, transmite Agerpres.

În Grupa C, Marocul s-a impus cu scorul de 2-0 pe terenul rivalei sale pentru calificare, Cote d’Ivoire, prin golurile din prima repriză ale lui Nabil Dirar (minutul 25) şi Medhi Benatia (minutul 30). Echipa marocană, antrenată de francezul Herve Renard, avea nevoie de un egal pentru a merge în Rusia.

Marocul obţine astfel a cincea sa calificare la un Mondial. „Leii din Atlas” au fost ultima oară la un Mondial la ediţia din 1998.

Naţionala ivoriană fusese prezentă la ultimele trei Mondiale.

În aceeaşi grupă a avut loc sâmbătă un meci fără miză, Gabon – Mali, încheiat 0-0.

Marocul a încheiat grupa cu 12 puncte, fiind urmat de Cote d’Ivoire, opt puncte, Gabon, şase puncte, şi Mali, patru puncte.

În Grupa A, Tunisia a obţinut punctul de care avea nevoie pentru calificare, remizând acasă cu Libia, scor 0-0.

Tunisia a devansat cu un punct naţionala RD Congo, care a învins pe teren propriu Guineea cu 3-1. Pentru învingători au marcat Ousmane Sidibe (minutul 62, autogol), Jonathan Bolingi (minutul 90+2, penalty) şi Neeskens Kebano (minutul 90+3), iar pentru învinşi, Karamokoba Keita (minutul 71).

Tunisia a încheiat grupa cu 14 puncte, urmată de RD Congo, 13 puncte, Libia, patru puncte, Guineea, trei puncte.

Tunisia va disputa anul viitor al cincilea său turneu final de Cupă Mondială, ultima sa prezenţă datând din 2006.

Cele cinci naţionale care vor reprezenta Africa la Mondialul de anul viitor sunt Egipt, Nigeria, Senegal, Tunisia şi Maroc.

 

Deja ai votat!