România-Belgia, vineri ora 20:00 pe Municipal!

0

Reprezentativa feminină a României a revenit la Botoșani pentru ultima partidă jucată acasă, împotriva Belgiei, în actualele preliminarii ale Campionatului Mondial din Franţa de anul viitor şi va lupta mâine de la ora 20:00 pe „Municipal” cu reprezentativa similară a Belgiei.

Belgia e o echipă foarte bună, un adversar tare. La ultimul European a avut neșansa să facă parte din aceeași grupă cu Olanda, țara gazdă, altfel ar fi avut alt traseu, nu s-ar fi oprit încă din faza grupelor. Jucătoarele din naționala Belgiei vor fi, cu siguranță, foarte motivate, pentru că au nevoie de puncte în meciurile care au mai rămas, cu noi și cu Italia, pentru a prinde un loc de play-off. Nu mai au șanse la locul 1. Belgia are un lot bun, cu jucătoare ce evoluează la echipe de puternice din campionate de top, cum ar fi Tessa Wullaert, care, după trei ani petrecuți la VfL Wolfsburg, s-a transferat la Manchester City, Janice Cayman, de la Montpellier. Să nu uităm că în fața acestei echipe, România a pierdut la Leuven la limită, în ultimele minute, nedrept aș putea spune. Vrem să ne revanșăm”, a declarat Mirel Albon, selecţionerul României.

Tricolorele mai au de disputat două jocuri în Grupa a VI-a preliminară: astăzi vor evolua la Botoşani, cu Belgia, şi marţi, 4 septembrie, în deplasare, cu Portugalia.

Tehnicianul „tricolorelor” a spus că atât jocul cu Belgia cât şi cel de marţi cu Portugalia sunt importante în perspectiva calificării la Campionatul European.

Sunt două meciuri foarte importante, pentru că în joc sunt puse șase puncte. Chiar dacă nu mai avem șanse de calificare, nici măcar la play-off, cele două meciuri contează pentru coeficientul echipei naționale, determinant la următoarea tragere la sorți, cea pentru Campionatul European. Sunt de asemenea importante în dorința noastră de a forma o echipă competitivă, care să atace preliminariile viitoare. Punem accent pe calificările la turneul final al Campionatului European, pentru că se ajunge mai ușor acolo decât la Mondiale. Și asta pentru că FIFA, în dorința de a da șanse egale tuturor confederațiilor, a dat Europei puține locuri. Cu puțină șansă la tragerea la sorți, cu multă muncă, vrem să ne luptăm pentru un loc la Euro”, a conchis selecţionerul României.

Partida dintre cele două selecționate feminine programată pe stadionul Municipal din Botoşani între România şi Belgia va avea loc mâine de la ora 20:00, jocul fiind transmis în direct de Pro X.

Aceasta va fi a doua partidă a naționalei feminine pe care o găzduiește stadionul „Municipal” din Botoşani după cea cu Portugalia din 12 iunie cu Portugalia.

Intrarea spectatorilor la acest meci este liberă.
+0 -0
se încarcă...