Botoșaniul, în prima jumătate pe harta fotbalistică a țării!

0

Cu o echipă în Liga I, două în Liga a III-a, 13 în liga IV și 16 în Liga a V-a, județul nostru se află în prima jumătate pe harta fotbalului românesc la nivel de seniori.

Dacă în urmă cu un deceniu, reprezentarea județului nostru în fotbalul românesc era una slabă, în ultimii ani, odată cu promovarea FC Botoșani în prima ligă dar și cu participarea echipelor la nivelul eșalonului al treilea al fotbalului românesc, eșalon în care în prezent județul nostru este reprezentat de FC II Botoșani și Sănătatea Darabani, Botoșaniul a început să câștige teren, devansând localități cu istoric în fotbalul românesc ca Brașov, Galați, Timișoara, Arad, Ploiești, Hunedoara, Oradea, Baia Mare, Pitești, Bistrița, Suceava, Neamț, Bacău sau Vaslui, comunități care au reprezentare în fotbalul românesc doar în ligile a II-a sau a III-a sau doar în cele din Ligile IV și V.

Bogdan Zanfirescu susține că ascensiunea  Botoșaniului pe harta fotbalului românesc s-a datorat în primul rând continuității pe care FC Botoșani o are în Liga I, fapt ce a creat o emulație și în rândul echipelor din localitățile județului.

„Momentan suntem în prima jumătate. Sigur, este loc și de mai bine, iar timpul și managementul vor demonstra dacă putem să ne batem cu echipele din fruntea fotbalului românesc. Cert este că odată cu promovarea echipei fanion, FC Botoșani, în primul eșalon, precum și apariția echipelor participante în liga III, FC II Botoșani respectiv Sănătatea Darabani, s-a creat o emulație în rândul echipelor și jucătorilor participanți în campionatele județene de seniori și juniori, fiecare dintre aceștia dorindu-și să facă pasul spre performanță”, a declarat Bogdan Zanfirescu, președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Botoșani.

Acesta spune că în acest mandat, al doilea pe care îl are în fruntea pe AJF-ului își propune ca împreună cu echipa sa să crească numărul echipelor participante în ligile a IV-a și a V-a.

+0 -0
se încarcă...