Divorț total neașteptat »» Colban și-a reziliat contractul cu Foresta

0

Fostul tehnician al FC II Botoșani, Vespazian Colabn și-a reziliat contractul cu Foresta Suceava.

Divorțul este surprinzător având în vedere că Liga a III-a este abia la încpeut iar Colbi nu au bifat decât două partide de campionat și un tur în Cupa României pe banca formației din județul vecin.

Despărțirea a fost anunțată oficial pe pagina oficială de facebook a celor de la Foresta Suceava.

Vespazian Colban a declarat că a preferat să se retragă de la cârma formației bucovinene fiind nemulțumit de mai multe aspecte, unul dintre acestea fiind dat de subțirimea lotului pe care l-a avut la dispoziție, lăsând să se înțeleagă că mai multe lucruri stabilite în vară când a acceptat propunerea de a lăsa FC II Botoșani pentru Foresta nu au fost respectate de cei de la Suceava.

„Nu suntem compatibili. Eu dacă voriam să rămân antrenor la Foresta, rămâneam pentru că aveam un contract. Am preferat să plec pentru că nu cred în obiectivul lor. Nu cred în promovare cu lotul actual. Dacă ei cred, e problema lor. Cu lotul pe care îl aveam în etapa a II-a, cu 17 jucători și un junior…mai bine ne vedem fiecare de drumul lui. Avem idei diferite. Ei cred în idealul lor eu într-al meu. Nu avea rost să mă pătez. Am plecat cu fruntea sus. Sunt mai multe lucruri care m-au nemulțunit dar nu vreau să spun mai multe”, a declarat Vespazian Colban

De partea cealaltă, președintele galben-verzilor, Andrei Ciutac a declarat pentru „Gazeta de Suceava” că a renunțat la Colban pentru a nu compromite șansele de promovare a echipei.

„Ne-am despărțit de Vespazian Colban pentru că am constatat că avem viziuni diferite în ceea ce privește lupta pentru promovare. Din acest motiv am considerat că este mai bine să întrerupem colaborarea încă de pe acum. Chiar dacă nu am pierdut în primele două etape, jocul echipei nu a fost cel pe care îl așteptam. Așa că am hotărât să schimăm ceva înainte să ne compromitem șansele la promovare”, a declarat Andrei Ciutac, președintele Forestei.

Cu Vespazian Colban la cârmă, „galben-verzii” au strâns patru puncte în primele două etape de campionat, după 3-0 cu Sporting Liești și 1-1 cu KSE Târgu Secuiesc și s-au calificat în Turul IV al Cupei României, după ce au trecut de Bucovina Rădăuți, cu 3-0.

Colaboratorul lui Vespazian Colban, Vasile Prisacă a rămas în staff-ul Forestei făcând în continuare echipă cu secunzii BogdanTudoreanu și Mihai Guriță. „Avem câteva variante pentru înlocuirea lui Colban. Suntem în discuții cu doi-trei antrenori, dar nu este încă oportun să le dăm numele”, a conchis Andrei Ciutac, președintele Forestei.

+0 -0
se încarcă...