România-Suedia, azi, în preliminariile EURO 2020

0

România are nevoie de victorie în meciul cu Suedia pentru a îşi păstra speranţele de calificare la EURO 2020. România merge la în turneul final doar dacă învinge Suedia şi scoate un punct cu Spania în ultima partidă.

Naţionala de fotbal a României va întâlni echipa Suediei, vineri seara (ora 21:45), pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa F a preliminariilor, într-un meci capital pentru calificarea la EURO 2020.

Învinşi cu 2-1 în Suedia, tricolorii au nevoie de un succes cu 1-0 sau la mai mult de un gol diferenţă pentru a rămâne în ecuaţia calificării. În cazul unui rezultat pozitiv, totul se va decide luni, pe Wanda Metropolitano, acolo unde o remiză cu Spania ar duce România la EURO 2020.

Suedezii au ajuns la Bucureşti direct din cantonament – s-au pregătit trei zile în Cipru. N-au ratat niciun campionat european de 20 de ani şi le e suficient un egal pe Arena Naţională.

Partida de vineri, de pe Arena Națională, se va disputa cu casa închisă, toate cele 50.000 de bilete fiind vândute, după cum a anunţat FRF.

În meciurile directe dintre cele două echipe, România are 3 victorii, Suedia 5, iar 3 partide s-au terminat la egalitate. Ultimul succes al tricolorilor în faţa Suediei datează din martie 2018, când România câştiga un meci amical disputat la Craiova cu 1-0, prin golul lui Dorin Rotariu.

Deja ai votat!
se încarcă...