Umilință națională pe „Wanda Metropolitano!”

0

România a terminat în genunchi campania de calificare la EURO 2020, cedând cu neverosimilul 5-0 (4-0) duelul de pe „Wanda Metropolitano” cu Spania.

Confruntarea a fost la discreția Spaniei care a intrat la cabine cu avantaj de patru goluri. Scorul a fost deschis de Ruiz (min.8) după care Moreno a dus scorul la 3-0 cu golurile semnate în minutele (min.33, 43). Tabela în prima repriză a fost închisă de autogolul lui Rus, care a deviat în poarta lui Tătărușanu șutul lui Moreno. În repriza adoua fără să mai forțeze, ibericii au mai punctat în poarta lui Tătărușanu prin Oyarzabal în al doilea minut al prelungirilor, partida terminându-se 5-0.

În celelalte meciuri disputate în Grupa F a preliminariilor EURO 2020, Norvegia s-a impus în Malta cu scorul de 2-1 în timp ce Suedia a tranșat în favoarea sa la scor de neprezentare, 3-0 confruntarea de pe teren propriu cu Insulele Feroe.

În urma rezultatelor înregistrate în această campanile de calificare, România s-a clasat pe locul 4 cu 14 puncte, podiumul grupei fiind format din Spania- 26 de puncte, Suedia- 21 de puncte și Norvegia- 17 puncte. Grupa F a fost închisă de Insulele Feroe și Malta, ambele cu 3 puncte.

Spania și Suedia s-au calificat direct la turneul final al Campionatului European de anul viitor, competiție la care Norvegia și România pot ajunge prin rezultatele înregistrate în Liga Națiunilor, ambele fiind la baraj.

Deja ai votat!
se încarcă...