România, un capitol închis pentru Cosmin Contra: „Plec de la națională!”

România a terminat în genunchi campania de calificare la EURO 2020, cedând cu neverosimilul 5-0 (4-0) duelul de pe „Wanda Metropolitano” cu Spania.

A fost ultimul meci pentru Cosmin Contra ca selecționer al României. Cu toate că la flash-interviul de după meci a dorit să mențină suspansul asupra viitorului său pe banca României, „mitraliat” din toate părțile Contra a cedat la conferinața de presă și și-a anunțat plecarea.

„Plec de la națională. Vreau să-i mulțumesc domnului Răzvan Burleanu pentru șansa de a fi selecționer. Vreau să cer scuze fanilor că nu am putut face mai mult. Decizia privind viitorul meu a fost luată înainte de meci. Nu e treaba mea cine vine pe banca naționalei”, a declarat Cosmin Contra.

 În urma rezultatelor înregistrate în această campanie de calificare, România s-a clasat pe locul 4 cu 14 puncte, podiumul grupei fiind format din Spania- 26 de puncte, Suedia- 21 de puncte și Norvegia- 17 puncte. Grupa F a fost închisă de Insulele Feroe și Malta, ambele cu 3 puncte.

Spania și Suedia s-au calificat direct la turneul final al Campionatului European de anul viitor, competiție la care Norvegia și România pot ajunge prin rezultatele înregistrate în Liga Națiunilor, ambele fiind la baraj.

 

Deja ai votat!