spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportHandbalist al CSM Botoșani, implicat într-un incident grav la un meci al...

Handbalist al CSM Botoșani, implicat într-un incident grav la un meci al marilor orgolii între juniorii suceveni!

Proaspăt convocat la lotul național U 21 de handbal masculin, jucătorul formației CSM Botoșani, Claudiu Lazurcă, a fost protagonistul unui incident grav.

Totul s-a petrecut la partida de handbal din campionatul juniorilor 1 dintre CSU Suceava și LPS Suceva.

La puțin timp după ce Claudiu Lazurcă, care are dublă legitimare, evoluând și pentru divizionara A din Serie A, CSM Botoșani, dar și pentru LPS Suceava, a fost eliminat de pe teren pentru că l-a lovit intenţionat cu mingea în cap pe portarul advers și s-a dus în tribune, a  fost luat în „primire” de antrenorul seniorilor de la CSU Suceava, Adrian Chiruț, aflat la acest meci. După un schimb de replici între cei doi, acesta din urmă i-ar fi aplicat o corecție fizică jucătorului care în trecut i-a fost și elev.

„Din ce mi-a spus copilul (n.r. Claudiu Lazurcă) și nu are niciun motiv inventeze, a fost agresat de antrenorul Adrian Chiruț. Înțeleg că a fost vorba de orgolii sucevene, fiind un meci al juniorilor între CSU și LPS, însă domnul Chiruț nu trebuia să se apropie de copil, nu avea voie să facă asta. Incidentul a fost consemnat în raportul de joc de către arbitri după meci și urmează ca Comisiile abilitate ale Federației Române de Handbal (FRH) să dea verdictul în acest caz”, a declarat Cătălin Stoleru, președintele CSM Botoșani.

Antrenorul rivalei CSM Botoșani, Adrian Chiruț, a negat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că l-ar fi agresat pe handbalistul suuccevean de 18 ani cu dublă legitimare la LPS Suceava și CSM Botoșani.

„E în joc imaginea mea și nu e corect să se întâmple așa ceva. A fost un incident pe care trebuie să-l discut eu cu Lazurcă dar de aici și până la a fi acuzat că am dat cu pumnul e exagerat, e dus prea la extrem. Nu există așa ceva și nu va exista așa ceva din partea mea. Nu prea aș vrea să intru prea mult în amănunte… Poate Claudiu avea să-mi spun ceva, poate și cu tensiunea meciului… M-am dus într-adevăr spre el, deși nu ar fi trebuit, și l-am întrebat dacă vorbește cu mine și l-am tras cu mâna stângă spre mine. Asta a fost tot, nimic mai mult. E o discuție între mine și el, el nu trebuia să facă în sală ce a făcut. Poate nici eu nu trebuia să mă duc spre el dar știind relația noastă, cunoscându-l și avându-l elev și anul trecut…Oricum s-a ajuns prea departe”, a declarat Adrian Chiruț.

Incidentul a venit la puțin timp după ce Claudiu Lazurcă a fost convocat de selecționerul U 21 al României pentru meciurile de pregătire pe care „tricolorii” le vor susține în următoarea perioadă.

„Voi merge la lotul național cu gândul de a-mi face treaba cât de bine pot, pentru a le demonstra antrenorilor că merit să fiu aici. Este un lucru important pentru mine și sunt onorat să fac parte din lotul național de tineret. Reflectă munca pe care o depun zi de zi la antrenamente și în special la meciuri. Sper și îmi doresc să câștigam împotriva lor. Sunt mândru ca voi reprezenta România și că voi evolua sub tricolor”, a declarat Claudiu Lazurcă la momentul convocării.  Lazurcă este unul dintre cei mai constanți jucători ai CSM Botoșani, handbalistul având 54 de goluri marcate în acest sezon al diviziei A Seria A.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...