FRF a „înghețat” Liga a III-a!

0

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis, ca Liga a III-a să nu se mai reia în formatul în care a început şi să dispute doar șase meciuri de baraj pentru promovare în eşalonul superior.

Conform deciziei FRF,  sezonul de Liga a III-a, ediţia 2019/2020 este îngheţat, nicio echipă nu retrogradează şi promovează echipele clasate pe prima poziţie în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manşă între locul 1 şi locul 2 din fiecare serie, dacă diferenţa între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

În aceste condiţii, barajele de promovare din Liga a III-a ar urma să se dispute între AFC Unirea Slobozia şi ACS Mostiştea Ulmu (Seria 2), AFC Progresul Spartac Bucureşti şi CSM Slatina (Seria 3) şi ACS Fotbal Comuna Recea şi CS Minaur Baia Mare (Seria 5). De asemenea, formațiiile CS Aerostar Bacău şi U Craiova 1948 vor promova direct în Liga a II-a.

Din Liga a IV-a în Liga a III-a vor promova 14 echipe, câştigătoarele mini-grupelor de baraj în trei între reprezentantele judeţelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu menţiunea că se păstrează împărţirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menţionat.

Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga a III-a în Liga a II-a vor fi de asemenea anunţate ulterior.

Liga a III-a sezonul 2020/2021 va fi astfel configurată în 5 serii de câte 18 echipe, prin completarea cu 3 formaţii retrogradate din Liga a II-a (n.r. două formaţii s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiţie).

Deja ai votat!
se încarcă...