CSM Botoșani află la începutul săptămânii viitoare dacă promovează în Liga Zimbrilor!

0

CSM Botoșani are șanse mari să promoveze în Liga Zimbrilor. Totul se va decide însă la începutul săptămânii viitoare în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal (FRH).

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a solicitat la începutul acestei săptămâni ca până la 1 iunie toate asociaţiile naţionale să trimită numele campioanelor. Or în acest context, este posibil ca întrecerile interne, atât la feminin cât şi la masculin, să continue în acest sezon doar cu meciuri din a doua parte a clasamentului și turneele de promovare.

Cătălin Stoleru, președintele grupării locale a anunțat în cadrul videoconferinței la care au participat toți reprezentanții cluburilor de handbal din primele două eșaloane valorice ale ligii masculine, că CSM-ul este pentru continuarea sezonului.

CSM Botoșani a luat poziția clubului care își dorește ca promovarea să aibă loc în urma unor jocuri, nicidecum încheierea campionatului, iar acest turneu de promovare să se joace ori înainte de lunile iulie-august, ori în una dintre aceste două luni.

„Sper ca promovarea să aibă loc după un turneu, iar jocul din teren să decidă soarta promovatelor. Nouă ne convine să jucăm oricând, chiar și în lunile iulie-august. Important este să se joace. Am propus în ședință ca finalul campionatului să fie decis după modelul norvegian, dar numai ca înainte să se împartă echipele în grupele de promovare. Bineînțeles, să se respecte regulile care vor fi atunci în vigoare, să ne asigurăm că jucătorii sunt sănătoși și în afara oricărui pericol”, a declarat Cătălin Stoleru.

O decizie finală în acest sens va fi luată în cadrul ședinței Consiliului de Administraţie al FRH care este programată pe 18 mai.

Deja ai votat!
se încarcă...